Be glitimo; daug ekologiškų sudėtinių dalių; cukraus alternatyva; be pieno produktų; veganiškas; vegetariškas; daug baltymų; greitai paruošiamas.
Batonėliams reikės:
500 g datulių be kauliukų;
245 g ekologiško žemės riešutų sviesto be druskos;
225 g ekologiškų migdolų;
170 g ekologiškų anakardžių riešutų;
95 g ekologiško skysto medaus;
85 g pūstų ryžių.
Gaminimo eiga
- Datules nuplauname po šaltu vandeniu ir susmulkiname elektriniu prietaisu.
- Į indą dedame migdolus, anakardžių riešutus kepiname 180 laipsnių temperatūroje 15 min.
- Smulkintas datules sumaišome su riešutų sviestu bei medumi.
- Dedame pūstus ryžius, kepintus riešutus ir datulių, riešutų sviesto ir medaus masę. Viską gerai išminkome.
- Dedame ant kepimo popieriaus į skardą, suspaudžiame.
- Dedame į šaldytuvą ne mažiau kaip 30 min. Išėmus iš šaldytuvo supjaustome ir tiekiame.
Komentarų: