Daug baltymų; mažiau druskos (ne daugiau 1 g/100 g); tausojantis; daug daržovių; be pieno produktų.
Jums reikės:
400 g vištienos file;
175 g ekologiškų morkų;
115 g saliero stiebo;
30 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
25 g šviežių petražolių
5 g sezamo sėklų;
150 ml vandens;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Vištienos file supjaustome gabaliukais ir prieskoniuojame druska bei pipirais.
- Morkas, saliero stiebą supjaustome griežinėliais.
- Į kepimui skirtą indą dedame vištieną, daržoves, pabarstome petražolėmis, įpilame vandens, pabarstome sezamo sėklomis, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 40 min., kepimo rėžimu viršus-apačia. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!