Keksiukai, kurie yra daug sveikesni už įprastinius, o skonis pakerės net ir išrankiausius valgytojus!
Be pieno produktų; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus (iki 16 g/100 g); greitai paruošiama; daug skaidulinių medžiagų.
Jums reikės:
300 g obuolių tyrės (turėtų sudaryti 92 proc. obuoliai ir 8 proc. cukraus);
2 vnt. obuolių;
150 g (1 vnt. didelio) bananų;
100 g ryžių miltų;
100 g viso grūdo avižų dribsnių;
80 g neraf. rapsų aliejaus;
50 g cukraus;
100 g (2 vnt.) kiaušinių;
šiek tiek kepimo miltelių;
liofilizuotų uogų| pateikimui.
Gaminimo eiga:
- Dedame obuolių tyrę, bananus, obuolius, įmušame kiaušinius, pilame aliejų ir viską gerai išmaišome elektriniu prietaisu.
- Avižinius dribsnius sumalame į miltus, dedame ryžių miltus ir sumaišome su cukrumi bei kepimo milteliais.
- Šias dvi sausą ir šlapią mases sujungiame ir gerai sumaišome kartu.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame paruoštą masę į keksiukų formeles su sijonėliais arba be sijonėlių į silikonines formeles ir kepame apie 25 min. su vėjelio kepimo funkcija. Iškepus ir šiek tiek atvėsus papuošiame liofilizuotomis uogomis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Labai skanūs keksiukai! Pranoko lūkesčius. Tik aš dedu vieną šaukštą cukraus vietoj 50g, naudoju kokosų aliejų ir įpjaustau į masę šiek tiek juodojo šokolado. Tik reikėtų šiek tiek pakoreguoti recepto aprašymą(sudėtyje nepaminėti obuoliai, o eigoje rašoma, kad sudėti obuolius. Ir avižų dribsniai minimi, o vėliau miltai:)
Labai džiaugiamės, kad receptas patiko! Būtinai išbandykite ir kitus;) Taip pat dėkojame už pastabą, pakoreguosime receptą 🙂