Šis greitai pagaminamas ir lengvas slyvų pyragas puikiai tiks netikėtai užsinorėjus deserto prie arbatos arba sulaukus netikėtų svečių.
Greitai pagaminama; daug vaisių; mažiau cukraus; daug skaidulinių medžiagų; daug ekologiškų sudedamųjų dalių.
Jums reikės:
130 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
150 g slyvų;
3 vnt. (55 g/1 vnt.) ekologiškų kiaušinių;
75 g neraf. cukraus;
30 ml vandens;
200 g viso grūdo ekologiškų Spelta miltų;
1 v.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Iš anksto įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklojame formą kepimo popieriumi.
- Kol orkaitė kaista, pašaliname slyvų kauliukus, perpjauname pusiau.
- Sviestą, cukrų išsukame, tada dedame kiaušinius, pilame vandenį ir viską sumaišome.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską taip pat sumaišome atskirame inde.
- Sujungiame sausą ir šlapias mases ir viską dar kartą gerai išmaišome.
- Pilame paruoštą tešlą į kepimo formą, o ant jos dėliojame slyvas.
- Kepame apie 30-40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus pyragui, paliekame jį aušti 10 min. Prieš pateikimą, galime pabarstyti pyragą cukraus pudra. Skanaus!
Komentarų: