Ramintos receptas: Viso grūdo pyragas su slyvomis

Kategorija
Desertai, Populiariausi
Žymos:
Pyragas su slyvomis, Pyragas su vaisiais, sveikas desertas, sveikas pyragas, Sveikatai palankus, Sveikatai palankus desertas

Šis greitai pagaminamas ir lengvas slyvų pyragas puikiai tiks netikėtai užsinorėjus deserto prie arbatos arba sulaukus netikėtų svečių. Greitai pagaminama; daug vaisių; mažiau cukraus; daug skaidulinių medžiagų; daug ekologiškų sudedamųjų dalių.

Jums reikės:

130 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);

150 g slyvų;

3 vnt. (55 g/1 vnt.) ekologiškų kiaušinių;

75 g neraf. cukraus;

30 ml vandens;

200 g viso grūdo ekologiškų Spelta miltų;

1 v.š. kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimo eiga:

  1. Iš anksto įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklojame formą kepimo popieriumi.
  2. Kol orkaitė kaista, pašaliname slyvų kauliukus, perpjauname pusiau.
  3. Sviestą, cukrų išsukame, tada dedame kiaušinius, pilame vandenį ir viską sumaišome.
  4. Miltus, kepimo miltelius ir druską taip pat sumaišome atskirame inde.
  5. Sujungiame sausą ir šlapias mases ir viską dar kartą gerai išmaišome.
  6. Pilame paruoštą tešlą į kepimo formą, o ant jos dėliojame slyvas.
  7. Kepame apie 30-40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus pyragui, paliekame jį aušti 10 min. Prieš pateikimą, galime pabarstyti pyragą cukraus pudra. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x