Ši riebi žuvis turi ne tik gerųjų riebalų, bet taip pat daug vitaminų ir mineralų dėl kurių patariama skumbrę rinktis kuo dažniau.
Troškintai skumbrei reikės:
2 vnt. šviežios skumbrės;
1 vnt. ekologiškos česnako galvutės;
400 ml ekologiškos trintų pomidorų tyrės;
0,5 vnt. ekologiškų citrinų sulčių;
30 g ekologiško sviesto (82 proc. riebumo);
Žiupsnelis šviežių petražolių;
Šiek tiek druskos, juodųjų pipirų;
Šviežių rukolų |Pateikimas;
Šviežių sezoninių daržovių |Pateikimas.
Gaminimo eiga
- Skumbrę supjaustome į tris dalis, apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis, apibarstome prieskoniais.
- Į stiklinį indą dedame žuvį, smulkintą česnaką, petražoles, sviestą bei užpilame trintais pomidorais. Troškiname 60 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Tiekiame su šviežiomis daržovėmis, bei viską apibarstome smulkintomis rukolomis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!