Sotūs, maistingi, bet tuo pačiu ir lengvi pietūs kurie patiks visai šeimai! Troškinta kalakutiena primena kinietiškus paukštienos patiekalus, jei įdėsite daugiau pipirų ir ciberžolės jausis didesnis aitrumas.
Kalakutienai reikės:
500 g kalakutienos krūtinėlės;
1 vnt. ekologiškos morkos;
1 vnt. ekologiško svogūno;
4 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
200 g portabelo grybų;
100 g pievagrybių;
50 g šviežių špinatų;
50 g šviežių petražolių;
50 g ekologiško sviesto (82 proc. riebumo);
Šiek tiek druskos, juodųjų pipirų;
Ekologiškos ciberžolės;
Lydyto Ghi sviesto|Kepimui;
Virtų basmati ryžių |Pateikimui;
Šviežių sezoninių daržovių|Pateikimui.
Gaminimo eiga
- Į įkaitintą keptuvę su lydytu sviestu dedame susmulkintus česnakus, svogūnus ir juos apkepiname. Dedame supjaustytą gabaliukais mėsą, tuomet supjaustytas morkas bei galiausiai grybus ir prieskonius.
- Viską troškiname apie 20 min., o pabaigoje sudedame špinatus, sviestą ir dar paliekame troškintis 5 min.
- Tiekiame su šviežiomis daržovėmis, virtais ryžiais bei viską apibarstome smulkintomis petražolėmis.