Skumbrė turi daug baltymų ir omega 3 riebalų rūgščių. Ši žuvis dar vadinama viena iš sveikiausių, galinčių puikiai papildyti jūsų mitybos racioną. Portabello grybai – puikus garnyras, bet gali būti ir atskiras vegetariškas patiekalas.
Ruošiant žuvį reikės (2 porcijos):
2 vnt. atšildytų šviežių skumbrių (išdarinėtų, be galvų);
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
šlakelio nerafinuoto ekologiško agavų sirupo;
1 vnt. ekologiškos citrinos.
Ruošiant grybus reikės:
2 vnt. portabello grybų;
šiek tiek šviežių petražolių;
4 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
čederio;
šviežių sezoninių daržovių | pateikimui.
Gaminimo eiga
- Nuplauname žuvį. Pabarstome prieskoniais, apšlakstome šviežiai spaustomis citrinos sultimis, sirupu.
- Dedame ant kepimo popieriaus, pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 20–30 minučių.
- Į grybus dedame susmulkintas česnako skilteles, šviežias susmulkintas petražoles, apibarstome druska, pipirais ir dedame 15 min. kepti į orkaitę šalia žuvies, o likus 5 min. uždedame sūrio.
- Tiekiame su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!