Ramintos receptas: Troškinta lašiša grietinėlės padaže su žirneliais


Ingredientai:

3 vnt. gabaliukų šaldytos lašišos

200 g šaldytų žirnelių

50 g sviesto

50 ml grietinėlės

druskos, juodųjų pipirų

citrinos sulčių (pagal skonį)

truputis alyvuogių aliejaus| kepimui

šviežių arba džiovintų kalendrų (nebūtinai)

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę ir įpilkite truputį alyvuogių aliejaus.
  2. Įkaitintoje keptuvėje dėkite šaldytus lašišos gabaliukus. Kepkite vieną pusę ant vidutinės ugnies, kol ji gražiai apskrus, tada apverskite ir kepkite kitą pusę. Lašišos kepimo laikas priklausys nuo jos storio, tačiau paprastai kiekvienai pusei užtenka 3–5 minučių. Pagardinkite lašišą druska, pipirais ir kalendromis.
  3. Į keptuvę šalia lašišos sudėkite žirnelius, ant jų uždėkite gabalėlius sviesto. Visą tai užpilkite grietinėle ir lengvai pamaišykite, kad ingredientai susimaišytų. Leiskite patiekalui troškintis keletą minučių, kol žirneliai taps minkšti ir padažas sutirštės.
  4. Prieš patiekiant, lašišą ir žirnelius galite apšlakstyti šiek tiek citrinos sulčių pagal skonį. Patiekite karštą tiesiai iš keptuvės. Visas procesas turėtų užtrukti apie 10-15 minučių.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x