Reikės:
500 g makaronų;
400 ml grietinėlės;
400 g pievagrybių;
300 g virtos ar keptos vištienos/kalakutienos;
0,5 vnt. svogūno;
pundelio šviežių petražolių;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
- Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės.
- Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apkepus svogūnams, dedame smulkintus pievagrybius.
- Sudedame smulkintos virtos mėsos gabaliukus, pilame grietinėlės, šiek tiek nuo makaronų virimo susidariusių skysčių bei galiausiai gardiname prieskoniais. Viską patroškiname ir pabaigoje sudedame smulkintas petražoles.
- Į lėkštę serviruojame makaronus, ant jų pilame padažą.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!