Ramintos receptas: Makaronai su bolognese padažu


Reikės:

250 – 300 g ilgų makaronų.

Padažui reikės:

500 g smulkintos jautienos;

400 g pomidorų padažo;

400 g pomidorų tyrės;

2 vnt. morkų;

2 vnt. poro stiebų;

0,5 vnt. didelio svogūno;

4 vnt. česnako skiltelių;

1 kub. jautienos sultinio;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, pipirų;

šiek tiek cinamono, ciberžolės, raudonėlio, persilado,  raudonosios paprikos (aštrios ir neaštrios);

kietojo sūrio| pabaigoje.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės, o išvirus, nusunkiame vandenį.
  2. Gaminame padažą. Česnaką ir svogūną susmulkiname ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tada dedame smulkintą jautienos faršą ir viską kepame ant nedidelės ugnies.
  3. Sultinio kubelį ištirpdome verdančiame vandenyje ir supilame ant apkepusios mėsos.
  4. Dedame nuluptas, sutarkuotas morkas, salierus ir pakepiname dar kelias minutes. Pabaigoje pilame pomidorų tyrę, pomidorų padažą, suberiame prieskonius ir viską patroškiname.
  5. Į lėkštę serviruojame makaronus, ant jų pilame padažą, o ant viršaus beriame smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x