Reikės:
250 – 300 g ilgų makaronų.
Padažui reikės:
500 g smulkintos jautienos;
400 g pomidorų padažo;
400 g pomidorų tyrės;
2 vnt. morkų;
2 vnt. poro stiebų;
0,5 vnt. didelio svogūno;
4 vnt. česnako skiltelių;
1 kub. jautienos sultinio;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, pipirų;
šiek tiek cinamono, ciberžolės, raudonėlio, persilado, raudonosios paprikos (aštrios ir neaštrios);
kietojo sūrio| pabaigoje.
Gaminimo eiga
- Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės, o išvirus, nusunkiame vandenį.
- Gaminame padažą. Česnaką ir svogūną susmulkiname ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tada dedame smulkintą jautienos faršą ir viską kepame ant nedidelės ugnies.
- Sultinio kubelį ištirpdome verdančiame vandenyje ir supilame ant apkepusios mėsos.
- Dedame nuluptas, sutarkuotas morkas, salierus ir pakepiname dar kelias minutes. Pabaigoje pilame pomidorų tyrę, pomidorų padažą, suberiame prieskonius ir viską patroškiname.
- Į lėkštę serviruojame makaronus, ant jų pilame padažą, o ant viršaus beriame smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!