Salotoms reikės:
aštunkojo;
bulvių;
čerry pomidoriukų;
šviežių petražolių;
brokolio žiedelių;
mėlynojo svogūno;
juodųjų alyvuogių;
lukštentų saulėgrąžų;
česnako skiltelių;
citrinos;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, pipirų, raudonėlio.
Gaminimo eiga
- Aštunkojį dedame į puodą ir verdame apie 1 val.
- Kai išverda, įkaitiname keptuvę su aliejumi ir česnaku, o tada apkepiname pasmulkintą aštunkojį. Pabaigoje sudedame smulkintas petražoles, beriame prieskonius.
- Bulves su lupyna kepame orkaitėje supajustę gabaliukais, apšlakstę aliejumi, druska ir pipirais.
- Į lėkštę dedame apkepintą pasmulkintą aštunkojį, pusiau pjautus pomidoriukus, smulkintą svogūną, alyvuoges, bei apvirtus brokolio žiedelius ir keptas bulves. Viską apšlakstome aliejumi, pagardiname saulėgrąžomis, druska ir pipirais. Apšlakstome citrinos sultimis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!