Ramintos receptas: Česnakinės krevetės grietinėlės padaže su žirneliais ir ryžiais

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
česnakinės krevetės, Česnakinės krevetės grietinėlės padaže su žirneliais ir ryžiais, jūros gėrybės, Krevetės, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, subalansuoti patiekalai, sveika ir skanu, sveika mityba, Sveikatai palankus


Ingredientai:

500 g krevečių;

200 g šaldytų žirnelių

4-5 vnt. skiltelių česnako

50 g sviesto

50 ml grietinėlės

Druskos, juodųjų pipirų

Citrinos sulčių (pagal skonį)

Truputis alyvuogių aliejaus| kepimui

Šviežių petražolių (nebūtinai)

Basmati ryžių

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Nuplaukite ir nupjaustykite česnaką smulkiais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir pridėkite truputį alyvuogių aliejaus.
  2. Kai aliejus įkaista pridėkite supjaustytą česnaką ir pakepinkite, kol išsiskirs aromatas. Tuomet į keptuvę pridėkite išvalytų krevečių ir kepkite, kol jos įgaus oranžinę spalvą ir taps švelnios tekstūros (apie 5 min.).
  3. Tuomet pridėkite sviestą, grietinėlę ir šaldytus žirnelius ir maišykite keletą minučių, kol jie pašils.
  4. Pabaigoje įpilkite citrinos sulčių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
  5. Išvirkite ryžius pagal instrukciją.
  6. Pateikite česnakines krevetes ir žirnelius ant lėkštės arba dubenėlio su ryžiais. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
  7. Užtikrinkite, kad stebėsite krevečių kepimą, kad jos nebūtų perkeptos, o padažas būtų skanus ir konsistencija tinkama.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x