Ingredientai:
500 g krevečių;
200 g šaldytų žirnelių
4-5 vnt. skiltelių česnako
50 g sviesto
50 ml grietinėlės
Druskos, juodųjų pipirų
Citrinos sulčių (pagal skonį)
Truputis alyvuogių aliejaus| kepimui
Šviežių petražolių (nebūtinai)
Basmati ryžių
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite ir nupjaustykite česnaką smulkiais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir pridėkite truputį alyvuogių aliejaus.
- Kai aliejus įkaista pridėkite supjaustytą česnaką ir pakepinkite, kol išsiskirs aromatas. Tuomet į keptuvę pridėkite išvalytų krevečių ir kepkite, kol jos įgaus oranžinę spalvą ir taps švelnios tekstūros (apie 5 min.).
- Tuomet pridėkite sviestą, grietinėlę ir šaldytus žirnelius ir maišykite keletą minučių, kol jie pašils.
- Pabaigoje įpilkite citrinos sulčių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
- Išvirkite ryžius pagal instrukciją.
- Pateikite česnakines krevetes ir žirnelius ant lėkštės arba dubenėlio su ryžiais. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
- Užtikrinkite, kad stebėsite krevečių kepimą, kad jos nebūtų perkeptos, o padažas būtų skanus ir konsistencija tinkama.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!