Ramintos receptas: Troškinta dorada su morkomis ir kalendra

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
dorada, maistingi pietūs, patiekalai iš dorados, patiekalai iš žuvies, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus

Labai skani gurmaniškoji žuvis – dorada. Neabejoju, kad paragavę šio patiekalo atrasite naują žuvies skonį, kuris tikrai nustebins visą šeimyną! Žuvį galime kepti keptuvėje arba galima kepti orkaitėje įdėjus į skardą ar stiklinį indą, o geriausia kepti orkaitėje įdėjus į tokius indus iš kurių pagaminus nereiktų išimti, o valgyti tiesiai iš jų.

Jums reikės:

2 vnt. šviežios dorados;
4 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
0,5 vnt. ekologiško poro;
2 vnt. ekologiškų morkų;

50 g ekologiško sviesto;
Ryšulėlio šviežios kalendros;
Šiek tiek džiovintų krapų;

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
Šiek tiek lydyto Ghi sviesto|Apkepimui;

Šviežių ekologiškų daržovių|Pateikimui.

 

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį dedame į įkaitintą keptuvę su lydytu sviestu ir apkepame porą minučių iš abiejų pusių.
  2. Dedame smulkintą česnaką, pjaustytą porą bei morkas ir įpilame truputį vandens. Po 10 min. dedame sviestą, druską, pipirus, krapus ir dar įpilame truputi vandens. Tada viską troškiname 10 min. ir galiausiai sudedame kalendras ir patroškiname dar 10 min.
  3. Tiekiame su šviežiomis ekologiškomis daržovėmis, apšlakstydami šviežiai spaustos citrinos sultimis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x