Lydeka yra puikus baltymų, priskiriama prie liesų žuvų, turi tik iki 2 proc. riebalų. Rinkitės žuvį bent 2 kartus per savaitę.
Keptai lydekai reikės:
1 vnt. šviežios arba šaldytos lydekos;
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
1 v.š. ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
Šlakelio ekologiško balzamiko padažo;
Šlakelio ekologiško agavų sirupo;
Perlinio kuskuso| Pateikimas;
Ekologiškų daržovių (agurkų, pomidorų, paprikos, ridikėlių)| Pateikimas.
Gaminimo eiga
1. Balzamiko padažą, agavų sirupą, aliejų ir prieskonius sumaišome ir šiuo paruoštu mišiniu įtriname žuvį.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame ant kepimo popieriaus grilio rėžimu apie 30 min.
3. Perlinį kuskusą verdame šiek tiek pasūdytame vandenyje. Išvirus dedame į stiklinį indelį ir išverčiame.
4. Būtinai tiekiame su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!