Sriubai reikės:
1 kg sviestinio moliūgo;
2 vnt. bulvių;
20 g imbiero šaknies;
100 g anakardžių riešutų;
1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų;
ciberžolės
kepintų moliūgų sėklų| Pateikimui;
konservuotų alyvuogių| Pateikimui.
Gaminame sriubą:
- Daržoves nuplauname tekančiu vandeniu, moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais, imbiero šaknį nulupame, pakartotinai nuplauname ir smulkiai sukapojame.
- Bulves nuskutame, pakartotinai nuplauname ir susmulkiname kubeliais.
- Puode su įkaitintu aliejumi, iki kol pradės sklisti kvapas, pakepiname imbiero šaknį, tuomet suberiame kubeliais susmulkintą moliūgą, kepiname 2-3 min. ir įmaišome smulkintas bulves, dar 2-3 min. pakepiname, tuomet kepintas daržoves užpilame verdančiu vandeniu, suberiame nuplautus anakardžių riešutus, pipirus, druską, išmaišome ir verdame 4-5 min.
- Baigus virti sriubą sutriname trintuvu iki vientisos masės ir vėl užverdame. Tiekiame su moliūgų sėklomis, alyvuogėmis ir ekologiška viso grūdo duonele.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!