Ramintos receptas: Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir anakardžių riešutais

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
alyvuogės, anakardžių riešutai, ciberžolė, daug daržovių, greitai pagaminamas receptas, imbieras, Moliūgų sėklos, Moliūgų sriuba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs, sviestinis moliūgas, tausojantis

Jei norite, kad moliūgų sriuba būtų šiek tiek kitokia nei įprastai, siūlau ją pagardinti anakardžių riešutais ir imbieru. Tausojantis; greitai pagaminamas; daug daržovių, mažiau druskos.

Jums reikės:
  • 1 kg ekologiško sviestinio moliūgo;
  • 2 vnt. ekologiškų bulvių;
  • 20 g imbiero šaknies;
  • 100 g anakardžių riešutų;
  • 1 v.š. ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų;
  • ekologiškos ciberžolės
  • kepintų moliūgų sėklų| Pateikimui;
  • konservuotų alyvuogių| Pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Daržoves nuplauname tekančiu vandeniu, moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais, imbiero šaknį nulupame, pakartotinai nuplauname ir smulkiai sukapojame.
  • Bulves nuskutame, pakartotinai nuplauname ir susmulkiname kubeliais.
  • Puode su įkaitintu aliejumi, iki kol pradės sklisti kvapas, pakepiname imbiero šaknį, tuomet suberiame kubeliais susmulkintą moliūgą, kepiname 2-3 min. ir įmaišome smulkintas bulves, dar 2-3 min. pakepiname, tuomet kepintas daržoves užpilame verdančiu vandeniu, suberiame nuplautus anakardžių riešutus, pipirus, druską, išmaišome ir verdame 4-5 min.
  • Baigus virti sriubą sutriname trintuvu iki vientisos masės ir vėl užverdame. Tiekiame su moliūgų sėklomis, alyvuogėmis ir ekologiška viso grūdo duonele. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą