Ramintos receptas: Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir anakardžių riešutais

Kategorija
Sriubos
Žymos:
daržovių sriuba, Moliūgų sriuba, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, sriubos, Sveikatai palankus, Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir anakardžių riešutais, trinta sriuba


Sriubai reikės:

1 kg sviestinio moliūgo;

2 vnt. bulvių;

20 g imbiero šaknies;

100 g anakardžių riešutų;

1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų;

ciberžolės

kepintų moliūgų sėklų| Pateikimui;

konservuotų alyvuogių| Pateikimui.

 

 

Gaminame sriubą:

  1. Daržoves nuplauname tekančiu vandeniu, moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais, imbiero šaknį nulupame, pakartotinai nuplauname ir smulkiai sukapojame.
  2. Bulves nuskutame, pakartotinai nuplauname ir susmulkiname kubeliais.
  3. Puode su įkaitintu aliejumi, iki kol pradės sklisti kvapas, pakepiname imbiero šaknį, tuomet suberiame kubeliais susmulkintą moliūgą, kepiname 2-3 min. ir įmaišome smulkintas bulves, dar 2-3 min. pakepiname, tuomet kepintas daržoves užpilame verdančiu vandeniu, suberiame nuplautus anakardžių riešutus, pipirus, druską, išmaišome ir verdame 4-5 min.
  4. Baigus virti sriubą sutriname trintuvu iki vientisos masės ir vėl užverdame. Tiekiame su moliūgų sėklomis, alyvuogėmis ir ekologiška viso grūdo duonele.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x