Tai gali būti pietų ar vakarienės pasirinkimas, po kurio antro pateikalo nebereikia, nes sriuba pakankamai soti ir maistinga.
100 g sriubos sudaro apie 125 kcal, iš jų baltymai: 10 g; riebalai: 4 g; angliavandeniai: 12 g.
Ingredientai:
3 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
3 vnt. vidutinio dydžio šviežių burokėlių
300 g konservuotų baltųjų pupelių
400 g smulkintos jautienos
200 g pomidorų tyrės arba padažo
0,5 vnt. svogūno
2 kubelių ekologiško sultinio
Druskos, juodųjų pipirų
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Ciberžolės
Petražolių (džiovintos arba šviežios)
Apie 2,5 l vandens
Gaminimo eiga:
- Nulupkite ir supjaustykite bulves, burokėlius kubeliais. Susmulkinkite svogūną. Įkaitinkite aliejų puode ir pakepinkite svogūnus.
- Į puodą su svogūnais įdėkite supjaustytus burokėlius ir bulves, užpilkite pakankamu kiekiu verdančio vandens apie 2,5 litro ir leiskite virti.
- Sumaišykite maltą jautieną su druska, pipirais ir formuokite mažus kukuliukus. Įdėkite juos į verdantį vandenį puode.
- Į sriubą įberkite prieskonius, įdėkite sultinio kubelius. Virkite ant mažos ugnies, apie 10 min.
- Į sriubą įpilkite pomidorų tyrės ir įberkite nusausintas pupeles. Pavirkite dar maždaug 5-10 minučių.
- Paragaukite sriubą ir, jei reikia, pagardinkite druska ar kitais prieskoniais pagal skonį. Leiskite sriubai 5-10 min. pabūti neverdant, kad pilnai suminkštėtų burokėliai, bulvės. Sriubą patiekite papuoštą šviežiomis petražolėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!