Ramintos receptas: Soti burokėlių sriuba su jautiena ir pupelėmis

Kategorija
Be cukraus, Be glitimo, Be laktozės, Be nieko, Sriubos
Žymos:
Burokėliai, Burokėlių sriuba, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, Soti burokėlių sriuba su jautiena ir pupelėmis, sveika mityba, Sveikatai palankus


Tai gali būti pietų ar vakarienės pasirinkimas, po kurio antro pateikalo nebereikia, nes sriuba pakankamai soti ir maistinga.

100 g sriubos sudaro apie 125 kcal, iš jų baltymai: 10 g; riebalai: 4 g; angliavandeniai: 12 g.

 

Ingredientai:

3 vnt. vidutinio dydžio bulvių;

3 vnt. vidutinio dydžio šviežių burokėlių

300 g konservuotų baltųjų pupelių

400 g smulkintos jautienos

200 g pomidorų tyrės arba padažo

0,5 vnt. svogūno

2 kubelių ekologiško sultinio

Druskos, juodųjų pipirų

Ypač tyro alyvuogių aliejaus

Ciberžolės

Petražolių (džiovintos arba šviežios)

Apie 2,5 l vandens

Gaminimo eiga:

 

  1. Nulupkite ir supjaustykite bulves, burokėlius kubeliais. Susmulkinkite svogūną. Įkaitinkite aliejų puode ir pakepinkite svogūnus.
  2. Į puodą su svogūnais įdėkite supjaustytus burokėlius ir bulves, užpilkite pakankamu kiekiu verdančio vandens apie 2,5 litro ir leiskite virti.
  3. Sumaišykite maltą jautieną su druska, pipirais ir formuokite mažus kukuliukus. Įdėkite juos į verdantį vandenį puode.
  4. Į sriubą įberkite prieskonius, įdėkite sultinio kubelius. Virkite ant mažos ugnies, apie 10 min.
  5. Į sriubą įpilkite pomidorų tyrės ir įberkite nusausintas pupeles. Pavirkite dar maždaug 5-10 minučių.
  6. Paragaukite sriubą ir, jei reikia, pagardinkite druska ar kitais prieskoniais pagal skonį. Leiskite sriubai 5-10 min. pabūti neverdant, kad pilnai suminkštėtų burokėliai, bulvės. Sriubą patiekite papuoštą šviežiomis petražolėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x