Sriubai reikės:
2-3 saujų perlinių kruopų;
4-5 vnt. raugintų agurkų;
2 vnt. bulvių;
2 vnt. morkų;
1 vnt. svogūno;
1 vnt. kubelio ekologiško daržovių sultinio;
žiupsnelio druskos, pipirų;
50 g sviesto;
šlakelio neraf. rapsų aliejaus| apkepimui;
vandens| kruopų mirkinimui bei virimui.
Gaminimo eiga
- Perplauname perlines kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir geriausiai būtų išmirkyti per naktį. Jei kruopos nemirkytos, tada bent perplauname ir verdame tuomet dvigubai ilgiau.
- Įkaitiname puodą su aliejumi, dedame nuluptus ir smulkintus svogūnus. Juos šiek tiek apkepiname, o tada dedame paruoštas kuopas, pilame verdančio vandens ir verdame apie 10-15 min.
- Nulupame, nuskutame morkas ir bulves, supjaustome kubeliais kartu su raugintu agurku. Daržoves dedame į puodą su kruopomis kartu dėdami ir sultinį bei prieskonius. Viską verdame apie 20-25 min. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įdedame sviesto.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!