Ramintos receptas: Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais

Kategorija
Sriubos
Žymos:
maistinga sriuba, patiekalai šeimai, Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, skanu ir gardu, Sriuba, sveika ir gardu, Sveikatai palankus


Sriubai reikės:

2-3 saujų perlinių kruopų;

4-5 vnt. raugintų agurkų;

2 vnt. bulvių;

2 vnt. morkų;

1 vnt. svogūno;

1 vnt. kubelio ekologiško daržovių sultinio;

žiupsnelio druskos, pipirų;

50 g sviesto;

 

šlakelio neraf. rapsų aliejaus| apkepimui;

vandens| kruopų mirkinimui bei virimui.

 

 

Gaminimo eiga

  1. Perplauname perlines kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir geriausiai būtų išmirkyti per naktį. Jei kruopos nemirkytos, tada bent perplauname ir verdame tuomet dvigubai ilgiau.
  2. Įkaitiname puodą su aliejumi, dedame nuluptus ir smulkintus svogūnus. Juos šiek tiek apkepiname, o tada dedame paruoštas kuopas, pilame verdančio vandens ir verdame apie 10-15 min.
  3. Nulupame, nuskutame morkas ir bulves, supjaustome kubeliais kartu su raugintu agurku. Daržoves dedame į puodą su kruopomis kartu dėdami ir sultinį bei prieskonius. Viską verdame apie 20-25 min. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įdedame sviesto.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

3 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x