Ramintos receptas: Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su daržovėmis

Kategorija
Sriubos
Žymos:
ankštinių daržovių sriuba, augaliniai baltymai, daržovių sriuba, Raminta Bogušienė, raudonųjų lęšiųsriuba, sriubos, Sveikatai palankus

Tiršta kaip troškinys, su daug augalinių baltymų!

Sriubai reikės:

400 g raudonųjų lęšių;

200 g moliūgo;

1 vnt. bulvės;

1 vnt. morkos;

0.5 vnt. svogūno;

1/3 vnt. poro;

2 skilt. česnako;

40 g sviesto;

0,5 vnt. citrinos sulčių;

žiupsnelio druskos;

šiek tiek raudonėlio, j. pipirų, ciberžolės, raud. paprikos;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1,2 l vandens.

 

Gaminimo eiga

  1. Lęšius perplauname šaltu vandeniu ir paliekame juos mirkti (geriausiai būtų palikti užmerkus apie 12 val.
  2. Įkaitiname puodą su aliejumi ir pakepiname nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus bei susmulkintus porus, česnakus. Vėliau dedame nuluptas ir kubeliais supjaustytas morkas, tada bulves ir galiausiai moliūgus. Pilame verdančio vandens, beriame druską ir verdame apie 10 min.
  3. Dedame išmirkytus lęšius, tada visus reikalingus prieskonius. Verdame apie 20 min.
  4. Prieš tiekiant išspaudžiame ir įlašiname citrinos sulčių.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x