Ramintos receptas: Traški lydeka su kukurūzų plutele

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
Lydeka, Traški žuvis

„Fish and chips“ lietuviška alternatyva. Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; be pieno produktų; greitai paruošiama.

Jums reikės:
  • 775 g lydekos file su oda;
  • 115 g ekologiškų kukurūzų dribsnių;
  • 3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • Druskos, juodųjų pipirų,
  • ekologiškos ciberžolės.
Gaminimo eiga:
  • Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Lydekos file supjaustome išilgomis juostelėmis, jas prieskoniuojame druska, pipirais, ciberžole ir gerai išmaišome, kad pasiskirstytų tolygiai prieskoniai.
  • Išplakame indelyje kiaušinius, traiškome tarp rankų kukurūzų dribsnius iki smulkesnių gabaliukų.
  • Kiaušinio plakinį pilame ant paruoštos žuvies ir gerai išmaišome.
  • Imame žuvies gabaliuką, voliojame dribsniuose, o tada dedame ant kepimo popieriaus. Jei norime storiau apkeptų žuvies gabaliukų, tai procesą kartojame du kartus.
  • Kepame apie 30 min., kepimo funkcija viršus-apačia. Skanaus!

Komentarų:

Įrašyti komentarą