Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; greitai paruošiama; subalansuota.
Jums reikės:
490 g lydekos file be odos;
2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
10 g ekologiškų kukurūzų miltų;
25 ml ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
žiupsnelio druskos, juodųjų, baltųjų pipirų;
ekologiškų prieskoninių žolelių;
ekologiškos ciberžolės.
Jums reikės morkų ir svogūnų padažui: 490 g pomidorų padažo (sveikatai palankesnio druskos iki 1 g/100 g; cukraus iki 5 g/100 g, pomidorų tyrės ne mažiau 60 proc.);
320 g ekologiškų morkų;
220 g ekologiškų svogūnų;
20 ml ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
žiupsnelis druskos, pipirų.
Jums reikės bulvių košei: 760 g ekologiškų bulvių (900 l vandens bulvių virimui);
135 g ekologiškos grietinėlės (35 proc. rieb.);
30 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
Morkas, svogūnus nulupame ir smulkiai sutarkuojame (per smulkesnę nei burokinė tarka).
Įkaitiname keptuvę su rapsų aliejumi ir sudedame daržoves, o šiek tiek vėliau dedame pomidorų padažą, beriame druskos, pipirų ir vis pamaišome. Troškinam ant silpnos ugnies apie 20-30 min., uždengus dangtį.
Kol daržovės troškinasi, sumalame lydekos file. Prieskoniuojame druska, pipirais, ciberžole, prieskoninėmis žolelėmis. Įmušame kiaušinius, viską išmaišome. Galiausiai dedame kukurūzų miltus ir dar kartą labai gerai išminkome masę.
Su drėgnomis rankomis formuojame nedidelio dydžio maltinukus ir dedam į kepimo skardą ant kepimo popieriaus.
Kepame apie 20 min., 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol maltinukai kepa, pasiruošiame bulvių košę. Dedame nuskustas bulves į pasūdytą vandenį, verdame. Išvirus dedame sviestą, grietinėlę ir sutriname.
Maltinukus tiekiame su bulvių koše, troškintomis daržovėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!