Ramintos receptas: Lydekos maltinukai su morkų padažu ir bulvių koše

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Lydeka, lydekos maltinukai, Maltinukai, morkų padažas, pomidorų padažas, Sveiki pietūs

Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; greitai paruošiama; subalansuota.

Jums reikės:
  • 490 g lydekos file be odos;
  • 2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 10 g ekologiškų kukurūzų miltų;
  • 25 ml ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų, baltųjų pipirų;
  • ekologiškų prieskoninių žolelių;
  • ekologiškos ciberžolės.
  • Jums reikės morkų ir svogūnų padažui: 490 g pomidorų padažo (sveikatai palankesnio druskos iki 1 g/100 g; cukraus iki 5 g/100 g, pomidorų tyrės ne mažiau 60 proc.);
  • 320 g ekologiškų morkų;
  • 220 g ekologiškų svogūnų;
  • 20 ml ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
  • žiupsnelis druskos, pipirų.
  • Jums reikės bulvių košei: 760 g ekologiškų bulvių (900 l vandens bulvių virimui);
  • 135 g ekologiškos grietinėlės (35 proc. rieb.);
  • 30 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
  • žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
  • Morkas, svogūnus nulupame ir smulkiai sutarkuojame (per smulkesnę nei burokinė tarka).
  • Įkaitiname keptuvę su rapsų aliejumi ir sudedame daržoves, o šiek tiek vėliau dedame pomidorų padažą, beriame druskos, pipirų ir vis pamaišome. Troškinam ant silpnos ugnies apie 20-30 min., uždengus dangtį.
  • Kol daržovės troškinasi, sumalame lydekos file. Prieskoniuojame druska, pipirais, ciberžole, prieskoninėmis žolelėmis. Įmušame kiaušinius, viską išmaišome. Galiausiai dedame kukurūzų miltus ir dar kartą labai gerai išminkome masę.
  • Su drėgnomis rankomis formuojame nedidelio dydžio maltinukus ir dedam į kepimo skardą ant kepimo popieriaus.
  • Kepame apie 20 min., 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Kol maltinukai kepa, pasiruošiame bulvių košę. Dedame nuskustas bulves į pasūdytą vandenį, verdame. Išvirus dedame sviestą, grietinėlę ir sutriname.
  • Maltinukus tiekiame su bulvių koše, troškintomis daržovėmis. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x