Ramintos receptas: Senovinis karpio troškinys su pastarnoku

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
karpio troškinys, karpis, pastarnokas, sveikas troškinys, troškinys

Daug žuvies; daug baltymų; daug daržovių; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; subalansuotas.

Jums reikės:
  • 675 g karpio file su oda;
  • 250 g pastarnoko;
  • 265 g ekologiškų bulvių;
  • 200 g ekologiškos morkos;
  • 165 g ekologiškų svogūnų;
  • 115 g saliero stiebo;
  • 100 ml grietinėlės (35 proc. rieb.);
  • 60 g poro;
  • 50 g viso grūdo ekologiškų Spelta miltų;
  • 50 g ekologiško sviesto;
  • 10 g ekologiško česnako;
  • 600 ml vandens;
  • šiek tiek ekologiško neraf. rapsų aliejaus| apkepimui;
  • žiupsnelio druskos;
  • juodųjų, baltųjų pipirų;
  • lauro lapų.
Gaminimo eiga:
  • Karpio file supjaustome kvadratiniais gabaliukais, apvoliojame miltuose ir apkepinam įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių. Apkepiname po 1 min. iš kiekvienos pusės, neiškepame pilnai.
  • Supjaustome stambiais gabaliukais morkas bei bulves ir dedame į puodą.
  • Ant daržovių dedame apkeptus karpio gabaliukus.
  • Tuomet pastarnokus supjaustome kvadratėliais, salierą pjaustome griežinėliais ir dedame ant žuvies.
  • Supjaustome svogūną, česnaką, porą, pakepiname su trupučiu aliejaus keptuvėje ir visą masę dedame į puodą ant troškinio viršaus. Beriame pipirus, druską.
  • Galiausiai pilame verdančio vandens ir troškiname apie 40 min. Pabaigoje dedame sviesto ir įpilame grietinėlės. Skanaus!

Komentarų:

Įrašyti komentarą