Ramintos receptas: Senovinis karpio troškinys su pastarnoku

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Daug žuvies; daug baltymų; daug daržovių; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; subalansuotas.

Jums reikės:
  • 675 g karpio file su oda;
  • 250 g pastarnoko;
  • 265 g ekologiškų bulvių;
  • 200 g ekologiškos morkos;
  • 165 g ekologiškų svogūnų;
  • 115 g saliero stiebo;
  • 100 ml grietinėlės (35 proc. rieb.);
  • 60 g poro;
  • 50 g viso grūdo ekologiškų Spelta miltų;
  • 50 g ekologiško sviesto;
  • 10 g ekologiško česnako;
  • 600 ml vandens;
  • šiek tiek ekologiško neraf. rapsų aliejaus| apkepimui;
  • žiupsnelio druskos;
  • juodųjų, baltųjų pipirų;
  • lauro lapų.
Gaminimo eiga:
  • Karpio file supjaustome kvadratiniais gabaliukais, apvoliojame miltuose ir apkepinam įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių. Apkepiname po 1 min. iš kiekvienos pusės, neiškepame pilnai.
  • Supjaustome stambiais gabaliukais morkas bei bulves ir dedame į puodą.
  • Ant daržovių dedame apkeptus karpio gabaliukus.
  • Tuomet pastarnokus supjaustome kvadratėliais, salierą pjaustome griežinėliais ir dedame ant žuvies.
  • Supjaustome svogūną, česnaką, porą, pakepiname su trupučiu aliejaus keptuvėje ir visą masę dedame į puodą ant troškinio viršaus. Beriame pipirus, druską.
  • Galiausiai pilame verdančio vandens ir troškiname apie 40 min. Pabaigoje dedame sviesto ir įpilame grietinėlės. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x