Puikus pietų ar vakarienės variantas, jei neturite laiko suktis ilgai prie puodų. Paruošimo būdas labai lengvas ir greitas, o kol keps vištiena galėsite ir kitus darbus pasidaryti.
Daug daržovių; daug baltymų; be pieno; be glitimo; mažiau druskos; tausojantis.
Jums reikės:
- 800 g vištienos blauzdelių;
- 5 vnt. ekologiškų morkų;
- 1 vnt. mėlynojo svogūno;
- 1 vnt. šviežių salierų stiebų;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- šiek tiek kario prieskonių;
- šlakelio balzamiko padažo;
- šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- šlakelio agavų sirupo;
- saujelės šviežių petražolių.
Gaminimo eiga:
- Druską, pipirus, kario prieskonius, balzamiko padažą, aliejų bei agavų sirupą sumaišome inde ir šiuo paruoštu mišiniu ištriname vištienos blauzdeles.
- Dedame į kepimo indą, o šalia dar dedame pjaustytas morkas, svogūnus, salierus ir viską kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 minučių.
- Iškepus apibarstome smulkintomis petražolėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!