Ramintos receptas: Keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
be glitimo, daug baltymų, daug daržovių, mažiau druskos, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs, tausojantis

Puikus pietų ar vakarienės variantas, jei neturite laiko suktis ilgai prie puodų. Paruošimo būdas labai lengvas ir greitas, o kol keps vištiena galėsite ir kitus darbus pasidaryti. Daug daržovių; daug baltymų; be pieno; be glitimo; mažiau druskos; tausojantis.

Jums reikės:
  • 800 g vištienos blauzdelių;
  • 5 vnt. ekologiškų morkų;
  • 1 vnt. mėlynojo svogūno;
  • 1 vnt. šviežių salierų stiebų;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • šiek tiek kario prieskonių;
  • šlakelio balzamiko padažo;
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio agavų sirupo;
  • saujelės šviežių petražolių.
Gaminimo eiga:
  • Druską, pipirus, kario prieskonius, balzamiko padažą, aliejų bei agavų sirupą sumaišome inde ir šiuo paruoštu mišiniu ištriname vištienos blauzdeles.
  • Dedame į kepimo indą, o šalia dar dedame pjaustytas morkas, svogūnus, salierus ir viską kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 minučių.
  • Iškepus apibarstome smulkintomis petražolėmis. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą