Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis.
Jums reikės:
2 kg šviežio išdarinėto karpio;
620 ml ekologiškų apelsinų sulčių su minkštimu;
100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
1 galvutės ekologiško česnako;
230 g trintos imbiero ir citrinos masės (100 g šviežio ekologiško imbiero, 100 g ekologiškos citrinos minkštimo ir žievelių, 25 g ekologiško medaus, 5 g ciberžolės);
1 a.š. juodųjų pipirų,
1 a.š. baltųjų pipirų,
0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių;
0,5 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
3 a.š. dž. petražolių
2 a.š. dž. prieskoninių žolelių ir daržovių mišinio (morkos, krapai, česnakas, svogūnus ir kita);
Druskos.
Gaminimo eiga:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Nusausiname karpį su rankšluostiniu popieriumi, kad nebūtų jame perteklinio skysčio. Sausiname tiek išorę, tiek vidų.
Pasiruošiame įdarą: imbierą, citriną, medų, ciberžolę sumalame iki košės konsistencijos.
Pilame apie 300 ml apelsinų sulčių ant karpio išorės ir į patį vidų.
Pjauname išilgai karpio juosteles kas keli centimetrai. Į įpjautas karpio juosteles kemšame pasiruoštą imbiero ir citrinos įdarą, o likusią masę kemšame į žuvies vidų.
Česnaką smulkiai susmulkiname ir dedame į vidų.
Sviestą supjaustome gabaliukais. Pusę kiekio dedame į vidų, o likusią dalį susmulkiname labiau ir dedame ant žuvies viršaus.
Sumaišome visus prieskonius tarpusavyje ir barstome juos ant viršaus bei dedame į vidų.
Po pusvalandžio kepimo vis palaistome žuvį apelsinų sultimis kad ji neišdžiūtų.
Kepame apie 1 val. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!