Ramintos receptas: Imbierinis karpis apelsinų sultyse

Kategorija
Sveiki pietūs, Šventiniai patiekalai
Žymos:
apelsinų sultys, imbieras, karpis, Receptas, Sveiki pietūs, šventiniai pietūs

Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis.

Jums reikės:
  • 2 kg šviežio išdarinėto karpio;
  • 620 ml ekologiškų apelsinų sulčių su minkštimu;
  • 100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
  • 1 galvutės ekologiško česnako;
  • 230 g trintos imbiero ir citrinos masės (100 g šviežio ekologiško imbiero, 100 g ekologiškos citrinos minkštimo ir žievelių, 25 g ekologiško medaus, 5 g ciberžolės);
  • 1 a.š. juodųjų pipirų,
  • 1 a.š. baltųjų pipirų,
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių;
  • 0,5 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 3 a.š. dž. petražolių
  • 2 a.š. dž. prieskoninių žolelių ir daržovių mišinio (morkos, krapai, česnakas, svogūnus ir kita);
  • Druskos.
Gaminimo eiga:
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Nusausiname karpį su rankšluostiniu popieriumi, kad nebūtų jame perteklinio skysčio. Sausiname tiek išorę, tiek vidų.
  • Pasiruošiame įdarą: imbierą, citriną, medų, ciberžolę sumalame iki košės konsistencijos.
  • Pilame apie 300 ml apelsinų sulčių ant karpio išorės ir į patį vidų.
  • Pjauname išilgai karpio juosteles kas keli centimetrai. Į įpjautas karpio juosteles kemšame pasiruoštą imbiero ir citrinos įdarą, o likusią masę kemšame į žuvies vidų.
  • Česnaką smulkiai susmulkiname ir dedame į vidų.
  • Sviestą supjaustome gabaliukais. Pusę kiekio dedame į vidų, o likusią dalį susmulkiname labiau ir dedame ant žuvies viršaus.
  • Sumaišome visus prieskonius tarpusavyje ir barstome juos ant viršaus bei dedame į vidų.
  • Po pusvalandžio kepimo vis palaistome žuvį apelsinų sultimis kad ji neišdžiūtų.
  • Kepame apie 1 val. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x