Ramintos receptas: Imbierinis karpis apelsinų sultyse

Kategorija
Sveiki pietūs, Šventiniai patiekalai

Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis.

Jums reikės:
  • 2 kg šviežio išdarinėto karpio;
  • 620 ml ekologiškų apelsinų sulčių su minkštimu;
  • 100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
  • 1 galvutės ekologiško česnako;
  • 230 g trintos imbiero ir citrinos masės (100 g šviežio ekologiško imbiero, 100 g ekologiškos citrinos minkštimo ir žievelių, 25 g ekologiško medaus, 5 g ciberžolės);
  • 1 a.š. juodųjų pipirų,
  • 1 a.š. baltųjų pipirų,
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių;
  • 0,5 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 3 a.š. dž. petražolių
  • 2 a.š. dž. prieskoninių žolelių ir daržovių mišinio (morkos, krapai, česnakas, svogūnus ir kita);
  • Druskos.
Gaminimo eiga:
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Nusausiname karpį su rankšluostiniu popieriumi, kad nebūtų jame perteklinio skysčio. Sausiname tiek išorę, tiek vidų.
  • Pasiruošiame įdarą: imbierą, citriną, medų, ciberžolę sumalame iki košės konsistencijos.
  • Pilame apie 300 ml apelsinų sulčių ant karpio išorės ir į patį vidų.
  • Pjauname išilgai karpio juosteles kas keli centimetrai. Į įpjautas karpio juosteles kemšame pasiruoštą imbiero ir citrinos įdarą, o likusią masę kemšame į žuvies vidų.
  • Česnaką smulkiai susmulkiname ir dedame į vidų.
  • Sviestą supjaustome gabaliukais. Pusę kiekio dedame į vidų, o likusią dalį susmulkiname labiau ir dedame ant žuvies viršaus.
  • Sumaišome visus prieskonius tarpusavyje ir barstome juos ant viršaus bei dedame į vidų.
  • Po pusvalandžio kepimo vis palaistome žuvį apelsinų sultimis kad ji neišdžiūtų.
  • Kepame apie 1 val. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x