Jums reikės varškėčiams:
200 g varškės (9 proc. rieb. drėgna);
85 g kvietinių miltų;
10 g nerafinuoto cukraus;
1 vnt kiaušinio;
žiupsnelio druskos;
15 g kvietinių miltų| formavimui.
Jums reikės padažui:
50 g grietinėlės (30 proc.);
30 g sviesto (82 proc.);
2 g nerafinuoto cukraus.
Gaminimo eiga:
- Dedame varškę, miltus, beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį ir viską labai gerai išminkome rankomis.
- Iš gautos masės, su drėgnomis rankomis formuojame pailgos formos varškėčių juosteles. Išvoliojame miltuose, pjaustome apie 3-5 cm ilgio gabaliukais.
- Dedame į verdantį bei šiek tiek pasūdytą vandenį. Verdame apie 5-7 min.
- Ruošiant padažą, ištirpiname sviestą, dedame grietinėlę ir šiek tiek cukraus. Keletą minučių pakaitiname iki nepilno užvirimo.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!