Ramintos receptas: Tradiciniai virti varškėčiai su grietinėlės ir sviesto padažu


Jums reikės varškėčiams:

200 g varškės (9 proc. rieb. drėgna);

85 g kvietinių miltų;

10 g nerafinuoto cukraus;

1 vnt kiaušinio;

žiupsnelio druskos;

15 g kvietinių miltų| formavimui.

 

Jums reikės padažui:

50 g grietinėlės (30 proc.);

30 g sviesto (82 proc.);

2 g nerafinuoto cukraus.

 

Gaminimo eiga:

  1. Dedame varškę, miltus, beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį ir viską labai gerai išminkome rankomis.
  2. Iš gautos masės, su drėgnomis rankomis formuojame pailgos formos varškėčių juosteles. Išvoliojame miltuose, pjaustome apie 3-5 cm ilgio gabaliukais.
  3. Dedame į verdantį bei šiek tiek pasūdytą vandenį. Verdame apie 5-7 min.
  4. Ruošiant padažą, ištirpiname sviestą, dedame grietinėlę ir šiek tiek cukraus. Keletą minučių pakaitiname iki nepilno užvirimo.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x