žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio; r. paprikos; ciberžolės;
šiek tiek vandens.
Padažui reikės:
450 ml avižų gėrimo;
50 g sviesto;
3 v.š. viso grūdo spelta miltų.
Kiti ingredientai:
200 g kietojo sūrio;
šiek tiek šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustome porus ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje ar puode su šiek tiek aliejaus.
Dedame į tą patį puodą pjaustytas kubeliais morkas, paprikas, cukinijas, baklažanus, pievagrybius ir beriame prieskonius. Pilame šlakelį verdančio vandens.
Pilame pomidorų tyrę ir troškiname apie 40-50 min. kol daržovės suminkštės. Pabaigoje įmaišome smulkintas petražoles.
Išlydome sviestą, dedame miltus (turi gautis minkšto sviesto konsistencija). Tada pilame avižų gėrimo ir su šluotele maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
Į skardą skirtą lazanijai ant apačios dedame lakštus, dedame paruoštas daržoves. Tada dedame vėl lakštą, daržoves, vėl lakštus ir padažą tik ant viršutinio sluoksnio (tai padeda išlaikyti lazanijos formą), sūrį.
Dedame apie 30 – 40 min į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (priklauso nuo lazanijos storio), iškepus papuošiame šviežiomis petražolėmis ir galima tiekti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.