Ramintos receptas: Tortilijos suktinutai su pupelėmis ir daržovėmis

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis
Žymos:
populiarus maistas, Sveika vakarienė, sveikas maistas, Sveikas užkandis, Tortilijos, tortilijos suktinukas


Tortilijai reikės:

240 g konservuotų arba virtų raudonųjų pupelių;

1 raudonojo svogūno;

2 pomidorų;

2 v.š. kepimui tinkamo aliejaus;

1 saldžios paprikos;

1 aitriosios paprikos arba 1 a.š. jų miltelių;

4-6 traškių salotų lapų (romaninių, „iceberg“ ir pan.);

ryšulėlio kalendros;

4-6 viso grūdo tortilijos lakštų;

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite. Pomidorą supjaustykite mažais gabaliukais. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Saldžiąją papriką supjaustykite šiaudeliais. Salotų lapus suplėšykite stambiais gabalais. Kalendros lapelius susmulkinkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Pakepkite apie 2 minutes.
  3. Suberkite pupeles, patraiškykite jas su mediniu šaukštu, tada sudėkite pomidorus, aitriąją papriką arba jos miltelius ir ant lėtos kaitros vis pamaišant kepkite apie 10 min. Jei išgaruoja visas skystis, įpilkite šlakelį vandens.
  4. Tortilijos lakštus trumpai pašildykite ant sausos keptuvės arba orkaitėje.
  5. Į kiekvieną tortilijos lakštą dėkite pupelių masės, ant jų užberkite salotų ir kalendrų, uždėkite paprikos lazdeles ir susukite.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x