Ramintos receptas: Grikių blyneliai su morkomis, paprikomis ir salierais

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
grikiai, grikių blynai, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs


Blyneliams reikės:     

200 g (1 stiklinė) grikių kruopų;

1 didesnio svogūno;

1 didelės morkos;

½ didelės raudonos paprikos;

2 salierų stiebų;

2 vidutinio dydžio kiaušinių;

80 g viso grūdo speltos miltų;

2 – 3  a.š. džiovintų raudonėlių, krapų ir/arba petražolių;

šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);

žiupsnelis druskos;

lydyto ghi sviesto kepimui.

Padažui reikės:

200 g graikiško jogurto;

2-3 skiltelės česnako;

žiupsnelio džiovintų mėgstamų prieskoninių žolelių.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausiai išvirkite grikius. Nuplautas grikių kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį (2 stiklinės). Virkite apie 10 minučių. Kruopos neturi būti ištižusios, bet lengvai minkštos ir išlaikyti savo formą. Išvirtus grikius nukoškite.
  2. Svogūną, morką, papriką ir salierų stiebus smulkiai supjaustykite arba susmulkinkite virtuviniame kombaine.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą lydyto ghi sviesto ir jame apkepkite smulkintas daržoves apie 5 – 7 minutes, kol lengvai suminkštės.
  4. Išvirtus grikius sumaišykite su apkeptomis daržovėmis ir paliekite atvėsti.
  5. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius, suberkite džiovintas žoleles, pipirus ir druską bei gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
  6. Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką lydyto ghi sviesto. Su šaukštu formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinio karščio iš abiejų pusių, kol gražiai apkepa.
  7. Padažui graikišką jogurtą sumaišykite su smulkintu česnaku ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
  8. Blynelius valgykite su graikiško jogurto padažu.
Komentarų:

Įrašyti komentarą