Blyneliams reikės:
200 g (1 stiklinė) grikių kruopų;
1 didesnio svogūno;
1 didelės morkos;
½ didelės raudonos paprikos;
2 salierų stiebų;
2 vidutinio dydžio kiaušinių;
80 g viso grūdo speltos miltų;
2 – 3 a.š. džiovintų raudonėlių, krapų ir/arba petražolių;
šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
žiupsnelis druskos;
lydyto ghi sviesto kepimui.
Padažui reikės:
200 g graikiško jogurto;
2-3 skiltelės česnako;
žiupsnelio džiovintų mėgstamų prieskoninių žolelių.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai išvirkite grikius. Nuplautas grikių kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį (2 stiklinės). Virkite apie 10 minučių. Kruopos neturi būti ištižusios, bet lengvai minkštos ir išlaikyti savo formą. Išvirtus grikius nukoškite.
- Svogūną, morką, papriką ir salierų stiebus smulkiai supjaustykite arba susmulkinkite virtuviniame kombaine.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą lydyto ghi sviesto ir jame apkepkite smulkintas daržoves apie 5 – 7 minutes, kol lengvai suminkštės.
- Išvirtus grikius sumaišykite su apkeptomis daržovėmis ir paliekite atvėsti.
- Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius, suberkite džiovintas žoleles, pipirus ir druską bei gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką lydyto ghi sviesto. Su šaukštu formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinio karščio iš abiejų pusių, kol gražiai apkepa.
- Padažui graikišką jogurtą sumaišykite su smulkintu česnaku ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
- Blynelius valgykite su graikiško jogurto padažu.
Komentarų: