Tik nepamirškite daug daržovių. Padažas nėra būtinas, nes pakankamai sultinga nuo mėsos ir daržovių, bei apšlakstyto alyvuogių aliejaus.
Reikės vištienos blauzdelių marinavimui:
6 vnt. vištienos blauzdelių su kaulu;
ciberžolės;
šiek tiek druskos, juodųjų pipirų;
šlakelio agavų sirupo (tinka ir medus);
šlakelio neraf. rapsų aliejaus.
Reikės gaminant Tachos:
8 vnt. Tacos;
2 vnt. pomidorų;
1 vnt. paprikos;
ypač tyro alyvuogių aliejaus;
saujelės šviežių krapų, petražolių;
saujelės salotų lapų;
kietojo sūrio (galima jo ir nedėti, jis nėra būtinas).
Reikės avokado padažui:
2 vnt. gerai prinokusių avokadų;
1 vnt. pomidoro (galima jo ir nedėti, nėra būtina);
0,5 vnt. citrinos sulčių;
druskos, juodųjų pipirų;
kelių skiltelių ekologiško česnako (galima jo ir nedėti, nėra būtina);
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Jei turime laiko, vištienos blauzdeles marinuojame iš vakaro, jei laiko neturime tai marinuojame iš karto. Marinavimui naudojame ekologišką ciberžolę, druską bei juoduosius pipirus, rapsų aliejų.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame marinuotas blauzdeles ant kepimo popieriaus ir kepame apie 60 minučių.
- Kai atvės blauzdelės, nuimame nuo kaulo mėsą, ją susmulkiname, sumaišome su šlakeliu ypač tyru alyvuogių aliejumi, šv. krapais ir petražolėmis.
- Susmulkiname papriką, pomidorus, salotas. Sutarkuojame kietąjį sūrį.
- Viską sudedame į tacos krepšelius ir kepame orkaitėje apie 15 min 125 laipsnių temperatūroje.
- Kol kepa tacos, pasigaminame padažą. Avokadą, druską, juoduosius pipirus, citrinos sultis sutriname iki vientisos masės, jei naudojate česnaką tai ir jį sutriname. Galiausiai įdedame pjaustytus pomidorus.
- Išimame iš orkaitės ir šiek tiek palaukiame kol atvės tacos, dedame ant viršaus paruoštą avokadų padažą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!