Ramintos receptas: Tacos su orkaitėje kepta vištiena, daržovėmis ir avokado padažu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs, tachos, takos

Tik nepamirškite daug daržovių. Padažas nėra būtinas, nes pakankamai sultinga nuo mėsos ir daržovių, bei apšlakstyto alyvuogių aliejaus.

Reikės vištienos blauzdelių marinavimui:

6 vnt. vištienos blauzdelių su kaulu;

ciberžolės;

šiek tiek druskos, juodųjų pipirų;

šlakelio agavų sirupo (tinka ir medus);

šlakelio neraf. rapsų aliejaus.

Reikės gaminant Tachos:

8 vnt. Tacos;

2 vnt. pomidorų;

1 vnt. paprikos;

ypač tyro alyvuogių aliejaus;

saujelės šviežių krapų, petražolių;

saujelės salotų lapų;

kietojo sūrio (galima jo ir nedėti, jis nėra būtinas).

Reikės avokado padažui:

2 vnt. gerai prinokusių  avokadų;

1 vnt. pomidoro (galima jo ir nedėti, nėra būtina);

0,5 vnt. citrinos sulčių;

druskos, juodųjų pipirų;

kelių skiltelių ekologiško česnako (galima jo ir nedėti, nėra būtina);

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

 

Gaminimo eiga

  1. Jei turime laiko, vištienos blauzdeles marinuojame iš vakaro, jei laiko neturime tai marinuojame iš karto. Marinavimui naudojame ekologišką ciberžolę, druską bei juoduosius pipirus, rapsų aliejų.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame marinuotas blauzdeles ant kepimo popieriaus ir kepame apie 60 minučių.
  3. Kai atvės blauzdelės, nuimame nuo kaulo mėsą, ją susmulkiname, sumaišome su šlakeliu ypač tyru alyvuogių aliejumi, šv. krapais ir petražolėmis.
  4. Susmulkiname papriką, pomidorus, salotas. Sutarkuojame kietąjį sūrį.
  5. Viską sudedame į tacos krepšelius ir kepame orkaitėje apie 15 min 125 laipsnių temperatūroje.
  6. Kol kepa tacos, pasigaminame padažą. Avokadą, druską, juoduosius pipirus, citrinos sultis sutriname iki vientisos masės, jei naudojate česnaką tai ir jį sutriname. Galiausiai įdedame pjaustytus pomidorus.
  7. Išimame iš orkaitės ir šiek tiek palaukiame kol atvės tacos, dedame ant viršaus paruoštą avokadų padažą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x