Ramintos receptas: Šviežių kopūstų veganiška sriuba su žirneliais

Kategorija
Populiariausi, Sriubos
Žymos:
daržovių sriuba, greitai paruošiama, Raminta Bogušienė, Sriuba su kopūstais, sveika mityba, Sveikatai palankus, Tinka alergiškiems, veganiška sriuba

*Tinka alergiškiems

Sriubai reikės:

219 g ekologiškų šviežių kopūstų;

180 g ekologiškų bulvių;

128 g ekologiškų morkų;

114 g šaldytų žaliųjų žirnelių;

40 g ekologiškų svogūnų;

40 ml ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus| apkepimui;

13 g šviežių krapų;

šiek tiek ekologiškos ciberžolės;

žiupsnelio druskos;

1368 ml vandens.

Gaminimo eiga

  1. Svogūnus nuplauname, susmulkiname ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi.
  2. Morkas, bulves nuplauname ir nuskutame. Bulves ir morkas supjaustome kubeliais, kopūstus susmulkiname.
  3. Į puodą su apkepintais svogūnais dedame kubeliais supjaustytas bulves, morkas, kopūstus pilame verdančio vandens. Beriame druską, ciberžolę ir viską išmaišome. Verdame 10-15 min. Tuomet dedame susmulkintus krapus, šaldytus žirnelius ir išmaišome. Verdame uždengtu dangčiu ant mažos kaitros apie 5-7 min.
Komentarų:

Įrašyti komentarą