*Tinka alergiškiems
Sriubai reikės:
219 g ekologiškų šviežių kopūstų;
180 g ekologiškų bulvių;
128 g ekologiškų morkų;
114 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
40 g ekologiškų svogūnų;
40 ml ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus| apkepimui;
13 g šviežių krapų;
šiek tiek ekologiškos ciberžolės;
žiupsnelio druskos;
1368 ml vandens.
Gaminimo eiga
- Svogūnus nuplauname, susmulkiname ir dedame į įkaitintą puodą su aliejumi.
- Morkas, bulves nuplauname ir nuskutame. Bulves ir morkas supjaustome kubeliais, kopūstus susmulkiname.
- Į puodą su apkepintais svogūnais dedame kubeliais supjaustytas bulves, morkas, kopūstus pilame verdančio vandens. Beriame druską, ciberžolę ir viską išmaišome. Verdame 10-15 min. Tuomet dedame susmulkintus krapus, šaldytus žirnelius ir išmaišome. Verdame uždengtu dangčiu ant mažos kaitros apie 5-7 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!