Salotoms reikės:
200 g ekologiškų obuolių;
200 g ekologiškų šviežių burokėlių (ne virtų!);
200 g ekologiškų morkų (gali būti keičiama į saliero šaknį);
Šviežiai spaustų citrinų sulčių, agavų sirupo (arba granatų balzamiko);
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šiek tiek kepintų sezamo ar saulėgrąžų sėklų.
*reikalinga speciali tarka šiaudeliais tarkuoti.
Gaminimo eiga
- Burokėlius ir morkas nulupame, obuolius nuplauname ir sutarkuojame viską šiaudeliais.
- Dedame smulkintas daržoves ir vaisius kartu, beriame druskos, pipirų, citrinos sulčių, agavų sirupo, aliejaus ir viską gerai išmaišome.
- Ant viršaus dedame kepintas sezamo ar saulėgrąžų sėklas ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!