Šios sveikesnės sviestinės mielinės bandelės puikiai tiks prie karštos arbatos ar šilto pieno stiklinės. Labai rekomenduoju!
Mažiau druskos; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus; daug skaidulinių medžiagų.
Jums reikės:
30 ml ekologiško avižų gėrimo (gali būti ir įprastas karvės pienas ar kitas augalinis gėrimas);
340 g ekologiškų Spelta viso grūdo ir kukurūzų miltų (50/50);
170 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
60 g neraf. cukraus;
7 g sausų mielių;
4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Mieles su pienu išmaišome (temperatūroje apie 37 laipsnių).
- Sudedame visus ingredientus ir gerai išminkome. Tešlą paliekame inde, kad iškiltų apie 3 val., kol dvigubai padidės.
- Perdedame į silikoninę kepimo formą, galima formuoti kaip duoną, ar bandeles ir kepti keksiukų formose. Prieš kepant galima kiaušinio tryniu aptepti.
- Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, apie 15 – 30 min. priklausomai nuo kepinio dydžio. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!