Galvojate, kad šokoladinis tortas ir sveikas desertas yra nesuderinamas dalykas? Turiu jus nudžiuginti, nes gaminant šį tortą jis bus tikrai kur kas sveikesnis nei, kad pirktumėte prekybos centre!
Be glitimo; be pieno produktų; daug ekologiškų sudėtinių dalių.
Jums reikės torto pagrindui:
180 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
125 ml augalinio ekologiško gėrimo (migdolų arba kitų alternatyvų);
125 ml ekologiško klevų sirupo;
6 vnt. ekologiškų kiaušinių;
100 g neraf. cukraus;
2 a.š. vanilės miltelių;
75 g ekologiškos kakavos miltelių;
420 g migdolų riešutų (sumalti i miltus).
Jums reikės šokolado kremui:
180 g ekologiško žemės riešutų sviesto (su druska arba be);
125 ml ekologiško klevų sirupo;
35 g ekologiškos kakavos miltelių;
110 ml ekologiško augalinio gėrimo (migdolų arba kitų alternatyvų).
Migdolų drožlių, šviežių sezoninių uogų| papuošimui
Gaminimo eiga:
- Visus ingredientus sumaišome iki vienalytės masės.
- Paruoštą torto masę padaliname į dvi lygias dalis ir dedame į 20-23 cm kepimo formą. Kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
- Kol kepa, pasiruošiame šokoladinį kremą. Riešutų sviestą, klevų sirupą, augalinį gėrimą bei kakavą išmaišome iki vientisos masės.
- Iškepus torto padams, palaukiame kol šiek tiek atvės ir sluoksniuojame. Dedame torto padą, tepame paruoštu kremu, tada vėl dedame torto padą, tada vėl šiek tiek šokoladinio kremo ant viršaus. Tuomet puošiame uogomis, migdolų drožlėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!