Ramintos receptas: Sveikuoliškas šokoladinis tortas

Kategorija
Populiariausi, Sveikas desertas
Žymos:
be glitimo, be pieno produktų, Desertas, ekologiški produktai, riešutų sviestas, šokoladinis tortas, Sveikas tortas, tortas

Galvojate, kad šokoladinis tortas ir sveikas desertas yra nesuderinamas dalykas? Turiu jus nudžiuginti, nes gaminant šį tortą jis bus tikrai kur kas sveikesnis nei, kad pirktumėte prekybos centre! Be glitimo; be pieno produktų; daug ekologiškų sudėtinių dalių.

Jums reikės:
  • 180 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 125 ml augalinio ekologiško gėrimo (migdolų arba kitų alternatyvų);
  • 125 ml ekologiško klevų sirupo;
  • 6 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 100 g neraf. cukraus;
  • 2 a.š. vanilės miltelių;
  • 75 g ekologiškos kakavos miltelių;
  • 420 g migdolų riešutų (sumalti į miltus).
Gaminimo eiga:
  • Visus ingredientus sumaišome iki vienalytės masės.
  • Paruoštą torto masę padaliname į dvi lygias dalis ir dedame į 20-23 cm kepimo formą. Kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
  • Kol kepa, pasiruošiame šokoladinį kremą. Riešutų sviestą, klevų sirupą, augalinį gėrimą bei kakavą išmaišome iki vientisos masės.
  • Iškepus torto padams, palaukiame kol šiek tiek atvės ir sluoksniuojame. Dedame torto padą, tepame paruoštu kremu, tada vėl dedame torto padą, tada vėl šiek tiek šokoladinio kremo ant viršaus. Tuomet puošiame uogomis, migdolų drožlėmis. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą