Jei jau pabodo įprastas pusryčių omletas, siūlau pridėti cukinijas ir nustebsite kaip gali būti skanu, o tuo pačiu nepastebimai suvalgysite daugiau daržovių! Galime susukus iškeptą omletą pagardinti tepamu sūriu, špinatais.
Greitai pagaminama; daug baltymų; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug daržovių, mažai druskos; tausojantis.
Jums reikės:
- 460 g ekologiškų cukinijų;
- 4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
- 30 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, ekologiškos ciberžolės.
Gaminimo eiga:
- Cukinijas susmulkiname per burokinę tarką (jei jaunos cukinijos – odelės nenuimame), dedame kiaušinius, prieskonius, įpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
- Išklojame skardą kepimo popieriumi, ir į ją pilame paruoštą omleto masę. Kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Šiek tiek atvėsus omletui, jį suvyniojame, pjaustome ir tiekiame. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!