Duonai reikės:
440 g Spelta miltų (50/50 viso grūdo ir ne viso grūdo);
420 ml vandens (~20° C);
150 g saulėgrąžų sėklų;
80 g linų sėmenų;
1 v.š. kmynų;
1 a.š. neraf. cukraus;
8 g sausų mielių;
žiupsnelio druskos;
ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Cukrų ir mieles išmaišome su šiltu vandeniu iki putų susidarymo. Dedame miltus, druską, įmaišome sėklas, linų sėmenis, kmynus.
- Paruoštą tešlą išminkome ir paliekame inde su dangčiu (apšlakstyta indas aliejumi), kad tešla pakiltų. Laukiame apie 1 val.
- Iškilus formuojame duonos formą ir dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba tiesiogiai į silikoninę formą, apšlakstome aliejumi. Kepame apie 35 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
O viso grudo tiesiog nemaisant su ne viso imanoma?😀