Duonai reikės:

440 g Spelta miltų (50/50 viso grūdo ir ne viso grūdo);

420 ml vandens (~20° C);

150 g saulėgrąžų sėklų;

80 g linų sėmenų;

1 v.š. kmynų;

1 a.š. neraf. cukraus;

8 g sausų mielių;

žiupsnelio druskos;

ypač tyro alyvuogių aliejaus.

 

Gaminimo eiga

  1. Cukrų ir mieles išmaišome su šiltu vandeniu iki putų susidarymo. Dedame miltus, druską, įmaišome sėklas, linų sėmenis, kmynus.
  2. Paruoštą tešlą išminkome ir paliekame inde su dangčiu (apšlakstyta indas aliejumi), kad tešla pakiltų. Laukiame apie 1 val.
  3. Iškilus formuojame duonos formą ir dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba tiesiogiai į silikoninę formą, apšlakstome aliejumi. Kepame apie 35 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
1 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Greta
2024-04-26 12:49

O viso grudo tiesiog nemaisant su ne viso imanoma?😀

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x