Duonelė su burokėlių užtepėle
Reikės:
Duonos/batono;
Sūrio brie;
300 g burokėlių, virtų arba keptų orkaitėje;
1 stkl. virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių (220 g);
1 – 2 vnt. česnako skiltelių;
2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
2 v.š. citrinos sulčių;
1-2 v.š. lukštentų saulėgrąžų;
žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
šiek tiek petražolių.
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus sumalame smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
- Skonį koreguojame druska, pipirais, citrinos sultimis ar česnako skiltele. Tepame užtepėlę ant duonelės riekelių, tada dedame sūrio riekelę, o ant viršaus smulkintą petražolę.
Duonelė su filadelfijos sūriu ir jamon kumpiu
Reikės:
Duonos/batono;
Filadelfijos tepamo sūrio;
Jamon kumpio;
rukolos.
Gaminimo eiga
- Tepame filadelfiją ant duonelės riekelių, tada dedame kumpio riekelę, o ant viršaus rukolą.
Duonelė su Ispaniška užtepėle Almagrote
Reikės:
Duonos/batono;
400 g konservuotų blanširuotų be odelės pomidorų su sultimis;
350 g kietojo sūrio (geriausia ožkos kietasis sūris);
60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
3 vnt. česnako skiltelių;
aitriosios paprikos, persilado prieskonių (pagal skonį).
juodųjų alyvuogių.
Gaminimo eiga
- Sūrį sutarkuojame iki miltelių konsistencijos.
- Pomidorus be odelių gerai sutriname elektriniu prietaisu iki vienalytės masės.
- Paruoštą sūrį, pomidorus, aliejų ir išspaustus česnakus išmaišome su prieskoniais.
- Paruoštą užtepėlę tepame ant duonelės, trapučių, o ant viršaus dedame pusiau pjautą alyvuogę.
Duonelė su kiaušinių ir tuno užtepėle
Užtepėlei reikės:
Duonos/batono;
160 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;
3 vnt. kiaušinių;
0,5 vnt. mėlynojo svogūno (didesnio);
1 v.š. majonezo;
2 vnt. raugintų agurkų;
žiupsnelio druskos, j.pipirų.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius nuplauname ir išverdame kietai, virdami 8-10 min.
- Nuluptą svogūną susmulkiname. Virtus kiaušinius supjaustome smulkiais kubeliais.
- Majonezą, prieskonius dedame kartu ir išmaišome.
- Paruoštą padažą sumaišome su paruoštais svogūnais, kiaušiniais, tunu bei smulkintais agurkais.
- Užtepėlę tepame ant duonelės.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!