Ramintos receptas: Šventinė užkandžių lėkštė Tapai

Kategorija
Sveikas užkandis, Šventiniai patiekalai
Žymos:
idėja užkandžiams, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, sveika mityba, Sveikatai palankus, sveiki užkandžiai, šventinė idėja, Šventinė užkandžių lėkštė Tapai, užkandžiai


Duonelė su burokėlių užtepėle

Reikės:

Duonos/batono;

Sūrio brie;

300 g burokėlių, virtų arba keptų orkaitėje;

1 stkl. virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių (220 g);

1 – 2 vnt. česnako skiltelių;

2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

2 v.š. citrinos sulčių;

1-2 v.š. lukštentų saulėgrąžų;

žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;

šiek tiek petražolių.

 

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus sumalame smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
  2. Skonį koreguojame druska, pipirais, citrinos sultimis ar česnako skiltele. Tepame užtepėlę ant duonelės riekelių, tada dedame sūrio riekelę, o ant viršaus smulkintą petražolę.

 

Duonelė su filadelfijos sūriu ir jamon kumpiu

Reikės:

Duonos/batono;

Filadelfijos tepamo sūrio;

Jamon kumpio;

rukolos.

 

Gaminimo eiga

  1. Tepame filadelfiją ant duonelės riekelių, tada dedame kumpio riekelę, o ant viršaus rukolą.

 

Duonelė su Ispaniška užtepėle Almagrote

 

Reikės:

Duonos/batono;

400 g konservuotų blanširuotų be odelės pomidorų su sultimis;

350 g kietojo sūrio (geriausia ožkos kietasis sūris);

60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;

3 vnt. česnako skiltelių;

aitriosios paprikos, persilado prieskonių (pagal skonį).

juodųjų alyvuogių.

 

Gaminimo eiga

  1. Sūrį sutarkuojame iki miltelių konsistencijos.
  2. Pomidorus be odelių gerai sutriname elektriniu prietaisu iki vienalytės masės.
  3. Paruoštą sūrį, pomidorus, aliejų ir išspaustus česnakus išmaišome su prieskoniais.
  4. Paruoštą užtepėlę tepame ant duonelės, trapučių, o ant viršaus dedame pusiau pjautą alyvuogę.

Duonelė su kiaušinių ir tuno užtepėle

Užtepėlei reikės:

Duonos/batono;

160 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;

3 vnt. kiaušinių;

0,5 vnt. mėlynojo svogūno (didesnio);

1 v.š. majonezo;

2 vnt. raugintų agurkų;

žiupsnelio druskos, j.pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius nuplauname ir išverdame kietai, virdami 8-10 min.
  2. Nuluptą svogūną susmulkiname. Virtus kiaušinius supjaustome smulkiais kubeliais.
  3. Majonezą, prieskonius dedame kartu ir išmaišome.
  4. Paruoštą padažą sumaišome su paruoštais svogūnais, kiaušiniais, tunu bei smulkintais agurkais.
  5. Užtepėlę tepame ant duonelės.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

4 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x