300 g šaldytų daržovių mišinio (bulvės, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai)
1 svogūnas
50 g makaronų
Druska ir pipirai pagal skonį
Ciberžolės, šviežių petražolių
50 g sviesto
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Avižų gėrimo| Pagardinimui papildomai, bet nebūtinai
Gaminimo eiga:
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, pakepinkite ant alyvuogių aliejaus. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol iškeps iš visų pusių, apibarstykite prieskoniais.
Jei perlinės kruopos nebuvo išmirkytos iš anksto, mirkykite verdančiame vandenyje bent kelias valandas, kad paspartintumėte virimo procesą. Perplaukite kelis kartus.
Sudėkite į apkepintus svogūnus ir vištieną išmirkytas perlines kruopas, šaldytus daržoves. Viską gerai išmaišykite. Užpilkite pakankamai verdančio vandens, kad ingredientai būtų apsemti (apie 500 ml arba pagal poreikį).Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 25-30 minučių, kol kruopos bus minkštos.
Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėkite makaronus, smulkintas petražoles, sviestą.
Puikus pasirinkimas pietums, ar vakarienei.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.