Ingredientai:

500 g vištienos filė

100 g perlinių kruopų (išmirkytų ir perplautų)

300 g šaldytų daržovių mišinio (bulvės, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai)

1 svogūnas

50 g makaronų

Druska ir pipirai pagal skonį

Ciberžolės, šviežių petražolių

50 g sviesto

Ypač tyro alyvuogių aliejaus

Avižų gėrimo| Pagardinimui papildomai, bet nebūtinai

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, pakepinkite ant alyvuogių aliejaus. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol iškeps iš visų pusių, apibarstykite prieskoniais.
  2. Jei perlinės kruopos nebuvo išmirkytos iš anksto, mirkykite verdančiame vandenyje bent kelias valandas, kad paspartintumėte virimo procesą. Perplaukite kelis kartus.
  3. Sudėkite į apkepintus svogūnus ir vištieną išmirkytas perlines kruopas, šaldytus daržoves. Viską gerai išmaišykite. Užpilkite pakankamai verdančio vandens, kad ingredientai būtų apsemti (apie 500 ml arba pagal poreikį).Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 25-30 minučių, kol kruopos bus minkštos.
  4. Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėkite makaronus, smulkintas petražoles, sviestą.
  5. Puikus pasirinkimas pietums, ar vakarienei.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x