Šis patiekalas yra puikus būdas greitai vakarienei ar mėgautis sočiu pietų patiekalu. Mėgaukitės sveiku ir skaniu omletu!

Ingredientai:

2 kiaušiniai

0,5 baklažano (supjaustyto plonomis riekelėmis)

Sauja vyšninių pomidorų (perpjautų pusiau)

50 g feta sūrio (sutrupinto)

Šlakelis avižų gėrimo (arba bet kokio kitokio augalinio pieno)

Druska ir pipirai pagal skonį

Šiek tiek raudonėlio (jei turite)

Ypač tyras alyvuogių aliejus

Sauja rukolos omleto viršui

Mėgstamos daržovės patiekimui šalia, pavyzdžiui, pomidorai, paprikos

Gaminimo eiga

  1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Paruoškite kitus ingredientus, kad viskas būtų po ranka.
  2. Įkaitinkite kepsninę ar keptuvę ant vidutinės ugnies ir šiek tiek pakepkite baklažano riekeles su šlakeliu aliejaus, kol jos taps šiek tiek minkštos ir auksinės. Ant viršaus suberkite vyšninius pomidorus.
  3. Į dubenį išplakite kiaušinius su avižų gėrimu, druska ir pipirais. Galite įplakti ir šiek tiek raudonėlio, jei mėgstate jų skonį. Įdėkite trupintą fetą.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kuriame kepėte baklažanus, įpilkite omleto masę. Ant mažos ugnies leiskite omletui išsikepti, kol kiaušiniai sutvirtės.
  5. Kai omletas beveik iškepęs, sulenkite jį. Leiskite omletui pailsėti ant ugnies dar kelias minutes. Prieš patiekiant, omleto viršų papuoškite šviežia rukola. Patiekite šį omletą kartu su šviežiomis daržovėmis.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x