Ramintos receptas: Sluoksniuotas tešlos pyragas su brokoliu ir kietuoju sūriu

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
pyragas su brokoliu, pyragas su brokoliu ir sūriu, sluoksniuotas tešlos pyragas, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs


Sluoksniuotos tešlos pagrindas pyragui (šaldytas) (tausojantis)

Pagrindui reikės:

1250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos

 

Gaminimo eiga

  1. Šaldytą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje. Atitirpusi laikoma, kai vidaus temperatūra siekia +1⁰C. Paruoštą tešlą įklokite į kepimo popieriumi išklotą norimą formą/ skardą (supilkite norimą įdarą) ir kepkite orkaitėje 180⁰C temperatūroje, 20-25 min., kol iškils ir gražiai parus.

 

Brokolių ir kietojo sūrio (40%) įdaras pyragui (tausojantis)

Įdarui reikės:

1 nedidelio brokolio;

300 g grietinėlė 10% rieb.;

150 g kietojo fermentinio sūrio 45%;

1 ropinio svogūno;

1 a.š aliejaus, tinkamo terminiam apdorojimui;

2 kiaušinių;

Žiupsnelio malto muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų, joduotos druskos.

 

Gaminimo eiga

  1. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje 2-3 min., pakepinkite smulkintus svogūnus ir atvėsinkite.
  2. Brokolius nuplaukite ir išskaidykite smulkiais žiedynais, nuplikykite karštu vandeniu ir iškart nuskalaukite šaltu vandeniu.
  3. Kiaušinius išplakite su grietinėle, muskatais pipirais ir druska. Brokolius sumaišykite su kepintais svogūnais ir kiaušinių plakiniu.
  4. Paruoštą įdarą naudokite sluoksniuotos tešlos pyrago gamyboje.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x