Sluoksniuotos tešlos pagrindas pyragui (šaldytas) (tausojantis)
Pagrindui reikės:
1250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Gaminimo eiga
- Šaldytą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje. Atitirpusi laikoma, kai vidaus temperatūra siekia +1⁰C. Paruoštą tešlą įklokite į kepimo popieriumi išklotą norimą formą/ skardą (supilkite norimą įdarą) ir kepkite orkaitėje 180⁰C temperatūroje, 20-25 min., kol iškils ir gražiai parus.
Brokolių ir kietojo sūrio (40%) įdaras pyragui (tausojantis)
Įdarui reikės:
1 nedidelio brokolio;
300 g grietinėlė 10% rieb.;
150 g kietojo fermentinio sūrio 45%;
1 ropinio svogūno;
1 a.š aliejaus, tinkamo terminiam apdorojimui;
2 kiaušinių;
Žiupsnelio malto muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų, joduotos druskos.
Gaminimo eiga
- Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje 2-3 min., pakepinkite smulkintus svogūnus ir atvėsinkite.
- Brokolius nuplaukite ir išskaidykite smulkiais žiedynais, nuplikykite karštu vandeniu ir iškart nuskalaukite šaltu vandeniu.
- Kiaušinius išplakite su grietinėle, muskatais pipirais ir druska. Brokolius sumaišykite su kepintais svogūnais ir kiaušinių plakiniu.
- Paruoštą įdarą naudokite sluoksniuotos tešlos pyrago gamyboje.
Komentarų: