Ramintos receptas: Orkaitėje kepti varškėčiai su aguonomis ir kukurūzų miltais

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pietūs, Sveiki pusryčiai
Žymos:
orkaitėje kepti varškėčiai, Sveika vakarienė, sveikas maistas, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs, Varškėčiai


Varškėčiams reikės (2 porcijos) :

180 g varškės (9 proc.);

1 kiaušinio;

1 a.š. nerafinuoto cukraus;

1 a.š. aguonų;

1 a.š. cinamono;

¼ a.š. ciberžolės;

žiupsnelio druskos;

3 v.š. kukurūzų miltų;

½ a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
  2. Varškę galima pertrinti per sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Kiaušinį išplakite su cukrumi, aguonomis, cinamonu, ciberžole, druska ir varške.
  3. Kukurūzų miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.
  4. Masė išeina lipni, bet miltų daugiau neberkite. Su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į paruoštą skardą. Palikite tarpelius, nes varškėčiai kepdami plečiasi.
  5. Kepkite apie 17 minučių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.
Komentarų:

Įrašyti komentarą