Varškėčiams reikės (2 porcijos) :
180 g varškės (9 proc.);
1 kiaušinio;
1 a.š. nerafinuoto cukraus;
1 a.š. aguonų;
1 a.š. cinamono;
¼ a.š. ciberžolės;
žiupsnelio druskos;
3 v.š. kukurūzų miltų;
½ a.š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
- Varškę galima pertrinti per sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Kiaušinį išplakite su cukrumi, aguonomis, cinamonu, ciberžole, druska ir varške.
- Kukurūzų miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.
- Masė išeina lipni, bet miltų daugiau neberkite. Su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į paruoštą skardą. Palikite tarpelius, nes varškėčiai kepdami plečiasi.
- Kepkite apie 17 minučių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!