Lengvai paruošiama saldaus skonio duona puikiai tiks prie arbatos ar stiklinės avižų gėrimo ar šilto karvės pieno.
Duonai reikės:
90 g minkšto sviesto;
1 kiaušinio;
apie 13 vnt. minkštų/ šviežių datulių, supjaustytų smulkiais gabaliukais;
2 didelių gerai prinokusių bananų;
200 g viso grūdo speltos miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 stiklinės razinų;
saujos migdolų drožlių (papuošimui).
Gaminimo eiga
- Jei datulės kietos/ džiovintos, pirmiausiai jas užpilkite karštu vandeniu ir išmirkykite apie pusę valandos. Nupylę vandenį nuplaukite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
- Sviestą, kiaušinį ir datules gerai suplakite su mikseriu.
- Įdėkite su šakute į košę sutrintus bananus ir dar paplakite mikseriu.
- Miltus gerai sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į skystą masę. Gerai viską sumaišykite.
- Sudėkite išmirkytas ir nusausintas razinas, gerai sumaišykite. Tešlą sudėkite į pailgą kepaliuko formos kepimo indą. Labai tinka silikoninis indas. Jei naudosite ne silikoninį, – kepimo indą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
- Duonos viršų apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 60 min. Ar iškepęs, patikrinkite su mediniu pagaliuku.
- Ištraukę bananų duoną iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti. Išėmę iš kepimo indo, dėkite ant grotelių, kol visiškai atvės.
Komentarų: