Ramintos receptas: Bananų duona be pridėtinio cukraus

Kategorija
Populiariausi, Sveikas desertas
Žymos:
Bananų duona, Be cukraus, Duona, sveika duona, Sveikas užkandis, Sveikatai palankus

Lengvai paruošiama saldaus skonio duona puikiai tiks prie arbatos ar stiklinės avižų gėrimo ar šilto karvės pieno.

Duonai reikės:

90 g minkšto sviesto;

1 kiaušinio;

apie 13 vnt. minkštų/ šviežių datulių, supjaustytų smulkiais gabaliukais;

2 didelių gerai prinokusių bananų;

200 g viso grūdo speltos miltų;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

1 stiklinės razinų;

saujos migdolų drožlių (papuošimui).

Gaminimo eiga

  1. Jei datulės kietos/ džiovintos, pirmiausiai jas užpilkite karštu vandeniu ir išmirkykite apie pusę valandos. Nupylę vandenį nuplaukite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  2. Sviestą, kiaušinį ir datules gerai suplakite su mikseriu.
  3. Įdėkite su šakute į košę sutrintus bananus ir dar paplakite mikseriu.
  4. Miltus gerai sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į skystą masę. Gerai viską sumaišykite.
  5. Sudėkite išmirkytas ir nusausintas razinas, gerai sumaišykite. Tešlą sudėkite į pailgą kepaliuko formos kepimo indą. Labai tinka silikoninis indas. Jei naudosite ne silikoninį, – kepimo indą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  6. Duonos viršų apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 60 min. Ar iškepęs, patikrinkite su mediniu pagaliuku.
  7. Ištraukę bananų duoną iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti. Išėmę iš kepimo indo, dėkite ant grotelių, kol visiškai atvės.
Komentarų:

Įrašyti komentarą