Ramintos receptas: Brokolių ir sūrio paplotėliai

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė
Žymos:
Brokoliai, subalsantuotas užkandis, Sveikas užkandis, Sveikatai palankus, užkandėlė, užkandis su brokoliu, užkandis su sūriu


Paplotėliams reikės:

2 vnt. brokolių;

200 g fermentinio sūrio (45% rieb.);

4 vnt. kiaušinių;

8 – 10 česnako skiltelių;

100 g smulkių kukurūzų kruopų (gali būti polenta);

50 g kukurūzų miltų;

žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;

ryšulėlio šviežių petražolių;

kelių šaukštų citrinos sulčių;

graikiško nesaldinto jogurto.

 

Gaminimo eiga

  1. Brokolius nuplaukite, atskirkite stiebą nuo žiedynų, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame apie 10 min.
  2. Nupylę vandenį, atvėsinkite, perliekite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite peiliu arba virtuviniu kombainu (nepersmulkinkite).
  3. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, česnakus smulkiai sukapokite.
  4. Visus ingredientus (išskyrus skirtus patiekimui) gerai sumaišykite ir leiskite masei pastovėti apie 15 min.
  5. Formuokite paplotėlius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti 180 °C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol paviršius tolygiai apskrus.
  6. Valgyti patiekite su graikišku jogurtu, sumaišytu su smulkintomis petražolėmis, citrinos sultimis, žiupsneliu druskos.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x