Paplotėliams reikės:
2 vnt. brokolių;
200 g fermentinio sūrio (45% rieb.);
4 vnt. kiaušinių;
8 – 10 česnako skiltelių;
100 g smulkių kukurūzų kruopų (gali būti polenta);
50 g kukurūzų miltų;
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
ryšulėlio šviežių petražolių;
kelių šaukštų citrinos sulčių;
graikiško nesaldinto jogurto.
Gaminimo eiga
- Brokolius nuplaukite, atskirkite stiebą nuo žiedynų, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame apie 10 min.
- Nupylę vandenį, atvėsinkite, perliekite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite peiliu arba virtuviniu kombainu (nepersmulkinkite).
- Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, česnakus smulkiai sukapokite.
- Visus ingredientus (išskyrus skirtus patiekimui) gerai sumaišykite ir leiskite masei pastovėti apie 15 min.
- Formuokite paplotėlius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti 180 °C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol paviršius tolygiai apskrus.
- Valgyti patiekite su graikišku jogurtu, sumaišytu su smulkintomis petražolėmis, citrinos sultimis, žiupsneliu druskos.
Komentarų: