Sausainiams reikės:
250 g varškės (9 proc. rieb.);
200 g Spelta miltų (+ dar šiek tiek kočiojimui);
100 g sviesto;
3 v.š neraf. cukraus (+ dar šiek tiek cukraus ant viršaus);
šiek tiek vanilinio cukraus;
šiek tiek kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Varškę labai gerai sutriname su šakute, dedame kambario temperatūros sviestą ir dar kartą sutriname kartu.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
- Suminkome tarpusavyje šias dvi mases ir dedame į šaldytuvą apie 2 val.
- Paruoštą tešlą kočiojame šiek tiek pasibarstę stalą miltais ir su stikline įspaudžiame apvalius sausainiukus, kuriuos lenkiame per pusę, o perlenkus dar per pusę.
- Išdėliojame sausainius ant kepimo popieriaus, apibarstome cukrumi ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minučių iki auksinės plutelės susidarymo.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!