Ramintos receptas: Skaniausi varškės sausainiai


Sausainiams reikės:

250 g varškės (9 proc. rieb.);

200 g Spelta miltų (+ dar šiek tiek kočiojimui);

100 g sviesto;

3 v.š  neraf. cukraus (+ dar šiek tiek cukraus ant viršaus);

šiek tiek vanilinio cukraus;

šiek tiek kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimo eiga

  1. Varškę labai gerai sutriname su šakute, dedame kambario temperatūros sviestą ir dar kartą sutriname kartu.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  3. Suminkome tarpusavyje šias dvi mases ir dedame į šaldytuvą apie 2 val.
  4. Paruoštą tešlą kočiojame šiek tiek pasibarstę stalą miltais ir su stikline įspaudžiame apvalius sausainiukus, kuriuos lenkiame per pusę, o perlenkus dar per pusę.
  5. Išdėliojame sausainius ant kepimo popieriaus, apibarstome cukrumi ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minučių iki auksinės plutelės susidarymo.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x