Žele gabaliukams reikės:
77 g kivi skonio žele;
77 g braškių skonio žele;
75 g citrinų skonio žele;
1500 ml vandens (po 500 ml kiekvienam pakeliui ištirpinti).
Baltai masei reikės:
500 g varškės (9 proc.);
400 ml grietinėlės (35 proc.);
225 g graikiško jogurto (4 proc.);
225 g citrinos (naudosime 50 ml. spaustų jos sulčių);
100 g nerafinuoto cukraus;
45 g želatinos;
255 ml vandens.
Gaminimo eiga
- Užverdame vandenį ir padaliname į tris lygias dalis. Į kiekvieną iš jų dedame skirtingų skonio žele. Išmaišome, tada išpilstome į indelius ir atidedame 4-8 val. stingti.
- Į nedidelį puodą suberiame želatinos miltelius. Išmaišome su vandeniu ir paliekame pastovėti apie 10-15 minučių, kol želatina išbrinks.
- Želatinai išbrinkus, kaitiname virš lėtos ugnies vis maišydami, kol želatina ištirps. Neleidžiame užvirti!
- Varškę sutriname, o tada sumaišome su grietinėle, cukrumi, jogurtu, citrinos sultimis, bei ištirpinta ir truputį pravėsusia želatina.
- Sustingusią želę supjaustome gabaliukais, dedame į varškės masę, išmaišome. Galima dėti į desertinius indelius arba į torto formą. Priklausoma nuo gautos masės dydžio, leidžiama sustingti apie 3-5 val.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!