Ramintos receptas: Desertinė varškė su spalvotos žele gabaliukais

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
Desertas, Desertinė varškė, Desertinė varškė su spalvotos žele gabaliukais, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, sveikas desertas, Sveikatai palankus, varškė, žele desertas


Žele gabaliukams reikės:

77 g kivi skonio žele;

77 g braškių skonio žele;

75 g citrinų skonio žele;

1500 ml vandens (po 500 ml kiekvienam pakeliui ištirpinti).

 

Baltai masei reikės:

500 g varškės (9 proc.);

400 ml grietinėlės (35 proc.);

225 g graikiško jogurto (4 proc.);

225 g citrinos (naudosime 50 ml. spaustų jos sulčių);

100 g nerafinuoto cukraus;

45 g želatinos;

255 ml vandens.

 

Gaminimo eiga

  1. Užverdame vandenį ir padaliname į tris lygias dalis. Į kiekvieną iš jų dedame skirtingų skonio žele. Išmaišome, tada išpilstome į indelius ir atidedame 4-8 val. stingti.
  2. Į nedidelį puodą suberiame želatinos miltelius. Išmaišome su vandeniu ir paliekame pastovėti apie 10-15 minučių, kol želatina išbrinks.
  3. Želatinai išbrinkus, kaitiname virš lėtos ugnies vis maišydami, kol želatina ištirps. Neleidžiame užvirti!
  4. Varškę sutriname, o tada sumaišome su grietinėle, cukrumi, jogurtu, citrinos sultimis, bei ištirpinta ir truputį pravėsusia želatina.
  5. Sustingusią želę supjaustome gabaliukais, dedame į varškės masę, išmaišome. Galima dėti į desertinius indelius arba į torto formą. Priklausoma nuo gautos masės dydžio, leidžiama sustingti apie 3-5 val.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x