Ramintos receptas: Desertinė varškė su spalvotos žele gabaliukais


Žele gabaliukams reikės:

77 g kivi skonio žele;

77 g braškių skonio žele;

75 g citrinų skonio žele;

1500 ml vandens (po 500 ml kiekvienam pakeliui ištirpinti).

 

Baltai masei reikės:

500 g varškės (9 proc.);

400 ml grietinėlės (35 proc.);

225 g graikiško jogurto (4 proc.);

225 g citrinos (naudosime 50 ml. spaustų jos sulčių);

100 g nerafinuoto cukraus;

45 g želatinos;

255 ml vandens.

 

Gaminimo eiga

  1. Užverdame vandenį ir padaliname į tris lygias dalis. Į kiekvieną iš jų dedame skirtingų skonio žele. Išmaišome, tada išpilstome į indelius ir atidedame 4-8 val. stingti.
  2. Į nedidelį puodą suberiame želatinos miltelius. Išmaišome su vandeniu ir paliekame pastovėti apie 10-15 minučių, kol želatina išbrinks.
  3. Želatinai išbrinkus, kaitiname virš lėtos ugnies vis maišydami, kol želatina ištirps. Neleidžiame užvirti!
  4. Varškę sutriname, o tada sumaišome su grietinėle, cukrumi, jogurtu, citrinos sultimis, bei ištirpinta ir truputį pravėsusia želatina.
  5. Sustingusią želę supjaustome gabaliukais, dedame į varškės masę, išmaišome. Galima dėti į desertinius indelius arba į torto formą. Priklausoma nuo gautos masės dydžio, leidžiama sustingti apie 3-5 val.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x