Ramintos receptas: Riešutų ir sėklų sausainiai Florentinai

Kategorija
Desertai
Žymos:
desertas sveikiau, Florentinai, Raminta Bogušienė, Riešutų ir sėklų sausainiai, Riešutų ir sėklų sausainiai Florentinai, Sausainiai, sausainiai sveikiau, Sveikatai palankus


Sausainiams reikės: 

2 vnt. kiaušinių;

100 g sviesto;

80 g neraf. cukraus;

2 v.š. avižinių miltų;

 

100 g migdolo riešutų;

100 g kepintų moliūgų sėklų;

100 g džiovintų spanguolių;

50 g kokosų drožlių.

 

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame.
  2. Sviestą ištirpdome puode (svarbu neužvirinti) kartu su cukrumi, kol cukrus ištirps.
  3. Atvėsintą, ištirpusį sviestą pilame į kiaušinių plakinį, o tada sudedame avižinius miltus, kokosų drožles, smulkintus riešutus, moliūgų sėklas ir pabaigoje sudedame spanguoles. Viską gerai išmaišome.
  4. Paruoštą masę dedame į popierines arba silikonines keksiukų formeles ir į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę apie 25-30 min. kepimui.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x