Ramintos receptas: Riešutiniai avižiniai sausainiai

Kategorija
Desertai
Žymos:
desertai, desertai sveikiau, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, Riešutiniai avižiniai sausainiai, Sausainiai, sausainiais sveikiau, Sveikatai palankus


Sausainiams reikės:

1 stikl. avižinių dribsnių;

1 nepilnos stikl. avižinių miltų;

100 g sviesto;

100 g riešutų sviesto;

60 ml klevų sirupo;

1 vnt. kiaušinio;

žiupsnelio druskos;

šiek tiek kepimo miltelių.

 

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinį nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame.
  2. Sviestą ištirpdome puode (svarbu neužvirinti). Arba galime sviestą tirpdyti garų vonelės principu: įkaitiname puodą su verdančiu vandeniu ir ant jo uždedame indą su sviestu.
  3. Atvėsintą, ištirpusį sviestą pilame į kiaušinio masę, o tada dedame riešutų sviestą, pilame klevų sirupą.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dribsniais bei druska.
  5. Sumaišome tarpusavyje šias dvi sausą ir šlapią mases.
  6. Paruoštą sausainių masę išminkome, o tada rankomis imame po tešlos gabalėlį, sukame tarp delnų rutuliukus, dedame ant kepimo popieriaus ir paspausdami šakute suformuojame nedidelės vienodos formos apvalius sausainiukus.
  7. Tuomet dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x