Ramintos receptas: Riešutiniai avižiniai sausainiai


Sausainiams reikės:

1 stikl. avižinių dribsnių;

1 nepilnos stikl. avižinių miltų;

100 g sviesto;

100 g riešutų sviesto;

60 ml klevų sirupo;

1 vnt. kiaušinio;

žiupsnelio druskos;

šiek tiek kepimo miltelių.

 

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinį nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame.
  2. Sviestą ištirpdome puode (svarbu neužvirinti). Arba galime sviestą tirpdyti garų vonelės principu: įkaitiname puodą su verdančiu vandeniu ir ant jo uždedame indą su sviestu.
  3. Atvėsintą, ištirpusį sviestą pilame į kiaušinio masę, o tada dedame riešutų sviestą, pilame klevų sirupą.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dribsniais bei druska.
  5. Sumaišome tarpusavyje šias dvi sausą ir šlapią mases.
  6. Paruoštą sausainių masę išminkome, o tada rankomis imame po tešlos gabalėlį, sukame tarp delnų rutuliukus, dedame ant kepimo popieriaus ir paspausdami šakute suformuojame nedidelės vienodos formos apvalius sausainiukus.
  7. Tuomet dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x