Sausainiams reikės:
1 stikl. avižinių dribsnių;
1 nepilnos stikl. avižinių miltų;
100 g sviesto;
100 g riešutų sviesto;
60 ml klevų sirupo;
1 vnt. kiaušinio;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
- Kiaušinį nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame.
- Sviestą ištirpdome puode (svarbu neužvirinti). Arba galime sviestą tirpdyti garų vonelės principu: įkaitiname puodą su verdančiu vandeniu ir ant jo uždedame indą su sviestu.
- Atvėsintą, ištirpusį sviestą pilame į kiaušinio masę, o tada dedame riešutų sviestą, pilame klevų sirupą.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dribsniais bei druska.
- Sumaišome tarpusavyje šias dvi sausą ir šlapią mases.
- Paruoštą sausainių masę išminkome, o tada rankomis imame po tešlos gabalėlį, sukame tarp delnų rutuliukus, dedame ant kepimo popieriaus ir paspausdami šakute suformuojame nedidelės vienodos formos apvalius sausainiukus.
- Tuomet dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!