Ramintos receptas: Avižiniai sausainiai su spanguolėmis

Kategorija
Desertai
Žymos:
avižiniai sausainiai, Avižiniai sausainiai su spanguolėmis, avižos, lengvi sausainiai, paprastas sausainiu receptas, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, Sausainiai, sausainiai su avizomis, sausainiai su spanguolėmis, sausianiai, skaniausi aviziniai sausainiai, Sveikatai palankus, sveiki desertai, Sveiki sausainiai, sveikuoliski sausainiai


Sausainiams reikės:

130 g sviesto;

2 stikl. viso grūdo avižinių dribsnių;

2 vnt. kiaušinių;

80 g džiovintų spanguolių;

5 v.š. neraf. cukraus;

3-4 v.š. Spelta miltų.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi.
  2. Sviestą ištirpdome puode (svarbu neužvirinti). Arba galime sviestą tirpdyti garų vonelės principu: įkaitiname puodą su verdančiu vandeniu ir ant jo uždedame indą su sviestu.
  3. Atvėsintą, ištirpusį sviestą pilame į kiaušinių ir cukraus masę, o tada sudedame avižinius dribsnius, miltus ir pabaigoje sudedame spanguoles. Viską gerai išmaišome.
  4. Formuojame su dviem šaukštais sausainių formas (į vieną šaukštą dedame sausainių masę, o kitu šaukštu nuimame tą masę į skardą), dedame į skardą, ant kepimo popieriaus ir kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol lengvai paruduos.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x