Sausainiams reikės:

130 g sviesto;

2 stikl. viso grūdo avižinių dribsnių;

2 vnt. kiaušinių;

80 g džiovintų spanguolių;

5 v.š. neraf. cukraus;

3-4 v.š. Spelta miltų.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi.
  2. Sviestą ištirpdome puode (svarbu neužvirinti). Arba galime sviestą tirpdyti garų vonelės principu: įkaitiname puodą su verdančiu vandeniu ir ant jo uždedame indą su sviestu.
  3. Atvėsintą, ištirpusį sviestą pilame į kiaušinių ir cukraus masę, o tada sudedame avižinius dribsnius, miltus ir pabaigoje sudedame spanguoles. Viską gerai išmaišome.
  4. Formuojame su dviem šaukštais sausainių formas (į vieną šaukštą dedame sausainių masę, o kitu šaukštu nuimame tą masę į skardą), dedame į skardą, ant kepimo popieriaus ir kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol lengvai paruduos.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 3 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
2 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gertrūda
2025-01-07 16:00

Skanūs, dėjau razinų,cukraus gal kitą kartą užteks 1 šaukšto

Akvilina
2025-02-07 12:38

Tobuli <3

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x