Ramintos receptai: Klasikinis braunis (brownis) be glitimo

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
braunis, braunis be miltų, brownie, Brownis, Klasikinis braunis be miltų, populiarus brownis, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, skaniausias braunis, sveikas braunis, sveikas desertas, Sveikatai palankus, sveiki desertai, sveiki receptai


Brauniui reikės:

200 g sviesto;

200 g juodojo šokolado (70 proc.);

4 vnt. kiaušinių;

4 v.š. kukurūzų miltų;

4 v.š. neraf. cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus;

30 g riešutų (gali būti graikiniai arba karijų arba be riešutų, kad geriau pjaustytųsi).

 

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname puodą su vandeniu, ant jo uždedame indą ir garų vonelės principu išlydome sviestą kartu su šokoladu. Išlydžius, paliekame lengvai atvėsti.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol gausime labai purias putas. Galima plakti mikseriu arba rankiniu būdu. Baiginėjant plakti supilame atvėsintą kiaušinio ir šokolado masę, lengvain išmaišome.
  3. Galiausiai į masę atsargiai įmaišome miltus bei riešutus (nebūtinai).
  4. Viską supilame į kepimo skardą, kuri išklota kepimo popieriumi arba pilame į silikoninę kepimo formą (prieš tai ją ištepame sviestu ir apibarstome kukurūzų miltais).
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame apie 25-30 minučių. Atvėsiname, pjaustytome ir tiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x