Brauniui reikės:
200 g sviesto;
200 g juodojo šokolado (70 proc.);
4 vnt. kiaušinių;
4 v.š. kukurūzų miltų;
4 v.š. neraf. cukraus;
šiek tiek vanilinio cukraus;
30 g riešutų (gali būti graikiniai arba karijų arba be riešutų, kad geriau pjaustytųsi).
Gaminimo eiga
- Įkaitiname puodą su vandeniu, ant jo uždedame indą ir garų vonelės principu išlydome sviestą kartu su šokoladu. Išlydžius, paliekame lengvai atvėsti.
- Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol gausime labai purias putas. Galima plakti mikseriu arba rankiniu būdu. Baiginėjant plakti supilame atvėsintą kiaušinio ir šokolado masę, lengvain išmaišome.
- Galiausiai į masę atsargiai įmaišome miltus bei riešutus (nebūtinai).
- Viską supilame į kepimo skardą, kuri išklota kepimo popieriumi arba pilame į silikoninę kepimo formą (prieš tai ją ištepame sviestu ir apibarstome kukurūzų miltais).
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame apie 25-30 minučių. Atvėsiname, pjaustytome ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!