Ramintos receptas: Ryžių ir šparaginių pupelių su krevetėmis salotos (budha bowl)

Kategorija
Salotos
Žymos:
maistingos salotos, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, Ryžių ir šparaginių pupelių su krevetėmis salotos, Salotos, salotos su ryžiais, subalansuotos salotos, Sveikatai palankus


„Budos dubenėliui“ reikės:

Kruopos, bulvės, makaronai:

Basmati ryžių kruopų.

Baltyminių produktų:

Šaldytų šparaginių pupelių;

Krevečių;

Raudonųjų pupelių;

Minkšto ožkos sūrio.

Daržovių, tinkamų terminiam apdorojimui:

Šviežių špinatų;

Cukinijų.

Riebalų:

Avokado;

Ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Kitų priedų:

Juodųjų alyvuogių;

Konservuotų kukurūzų;

Žiupsnelio druskos, persilado prieskonių, česnako granulių, ciberžolės, raudonėlio;

Gaminimo eiga

  1. Ryžius dedame į pasūdytą vandenį (vandens 1:3 reikia) ir verdame apie 10 min. Pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi, ciberžole.
  2. Pupeles patroškiname apibarstę persilado prieskoniais, kol skystis išgaruos.
  3. Šaldytas šparagines pupeles dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir patroškiname apie 10-15 min., apibarstome druska, raudonėliu, česnako granulėmis ar kitais prieskoniais.
  4. Cukinijas dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir patroškiname apie 10-15 min., apibarstome druska, raudonėliu, česnako granulėmis ar kitais prieskoniais.
  5. Krevetes dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir patroškiname apie 10-15 min., apibarstome druska, raudonėliu, česnako granulėmis ar kitais prieskoniais.
  6. Avokadą supjaustome kubeliais, dedame juodąsias alyuvuoges, konservuotus kukurūzus.
  7. Visus ingredientus dedame ratu lėkštėje.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x