„Budos dubenėliui“ reikės:
Kruopos, bulvės, makaronai:
Basmati ryžių kruopų.
Baltyminių produktų:
Šaldytų šparaginių pupelių;
Krevečių;
Raudonųjų pupelių;
Minkšto ožkos sūrio.
Daržovių, tinkamų terminiam apdorojimui:
Šviežių špinatų;
Cukinijų.
Riebalų:
Avokado;
Ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Kitų priedų:
Juodųjų alyvuogių;
Konservuotų kukurūzų;
Žiupsnelio druskos, persilado prieskonių, česnako granulių, ciberžolės, raudonėlio;
Gaminimo eiga
- Ryžius dedame į pasūdytą vandenį (vandens 1:3 reikia) ir verdame apie 10 min. Pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi, ciberžole.
- Pupeles patroškiname apibarstę persilado prieskoniais, kol skystis išgaruos.
- Šaldytas šparagines pupeles dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir patroškiname apie 10-15 min., apibarstome druska, raudonėliu, česnako granulėmis ar kitais prieskoniais.
- Cukinijas dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir patroškiname apie 10-15 min., apibarstome druska, raudonėliu, česnako granulėmis ar kitais prieskoniais.
- Krevetes dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir patroškiname apie 10-15 min., apibarstome druska, raudonėliu, česnako granulėmis ar kitais prieskoniais.
- Avokadą supjaustome kubeliais, dedame juodąsias alyuvuoges, konservuotus kukurūzus.
- Visus ingredientus dedame ratu lėkštėje.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!