Be galo purūs, maistingi ir skanūs blyneliai. Puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir priešpiečiams į mokyklą.
Blyneliams reikės:
250 g rikotos sūrio;
1 vnt. ekologiško kiaušinio;
200 g ekologiškų kvietinių miltų (1050);
250 g augalinio gėrimo/ pieno arba vandens;
40 g neraf. cukraus;
žiupsnelio druskos, kepimo miltelių, vanilinio cukraus;
50 ml ekologiško neraf. rapsų aliejaus| kepimui.
Gaminimo eiga:
- Rikotos sūrį, kiaušinius ir augalinį gėrimą/ pieną arba vandenį išplakti rankiniu plaktuvu iki veinalytės skystos masės.
- Miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišyti iki vientisos masės.
- Sausąją ir šlapiąją blynų masę sujungti ir atsargiai išmaišyti iki vienalytės blynų masės.
- Įkaitiname keptuvę su šiek tiek rapsų aliejaus, su pilnu šaukštu formuojame blynelius ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
Komentarų: