Pomidorinė sriuba tinka kiekvienu metų laiku, tačiau labiausiai kai turime gausų pomidorų derlių. Skonis, spalva, kvapas nuostabus, patiks visai šeimai.
Sriubai reikės:
200 g ekologiškų pomidorų;
1 vnt. ekologiško svogūno;
1 vnt. saliero stiebo;
4-6 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
3 v.š. ekologiškų basmati ryžių;
250 ml ekologiškų konservuotų smulkintų pomidorų;
30 g ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, druskos;
Šiek tiek džiovintų bazilikų.
Gaminimo eiga
- Svogūnus, česnakus, saliero stiebus nuplauname ir susmukiname.
- Įkaitiname puode alyvuogių aliejų, dedame smulkintas daržoves, pakepiname 5 min.
- Pomidorus nuplauname, smulkiai supjaustome ir dedame kartu su pomidorų tyre. Pilame verdantį vandenį, dedame ryžius ir verdame apie 10 min.
- Dedame prieskonius ir dar paverdame porą minučių.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!